KOSA ZAHTEVA PRAVILNU NEGU: Regenerator ili maska - šta je potrebno vašim vlasima?

Mnogima se čini da je pranje kose nešto toliko osnovno i jednostavno, da ne postoji ispravan ili pogrešan način za to, ali stručnjaci za kosu tvrde da je istina malo drugačija.

Svi pričaju o tome kako je redovno nanošenje maske i regeneratora ključ lepe i negovane kose, ali zaboravljaju da je sve to besmisleno ako smo predhodno šamponom potpuno isušili kosu.

Ako ste se pitale kada treba da koristiti masku, a kada regenerator i da li su vam potrebna oba sredstva - imamo sve odgovore.

Ne koristite proizvode za kosu jedan za drugim!

Iako će vas mnogi uveravati kako bi pri svakom pranju trebalo koristiti koristiti šampon, regenerator i masku, to je potpuno netačno.

Vašoj kosi nikako nisu potrebni ovi proizvodi jedan za drugim, a oštećenost i tretiranost kose određuju šta je vama zaista potrebno.

Ako imate zdravu i sjajnu kosu ono što vama treba je regenerator nakon svakog pranja, a maska eventualno svake dve nedelje.

Ukoliko vam je kosa suva i oštećena potrebna vam je maska. Nakon svakog pranja kosu namažite maskom i zatim isperite. Regenerator vam nije potreban dok se kosa ne opravi.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još