BEZ PUCANJA I LJUŠTENJA: Uz nekoliko trikova produžite trajanje laka na noktima

Lak na noktima obično kratko traje i često počinje da puca nakon samo jednog dana. Postoji nekoliko trikova kako da produžimo njegovo trajanje.

Ruke su nam stalno u dodiru sa vodom, posebno leti. Upravo to skraćuje trajanje laka na noktima. Pri vrhovima počinje da puca ili da se ljušti i već je vreme za novo lakiranje.

Kako da to sprečimo?

Na početku je potrebno očistiti nokte acetonom, čak i ako nemate lak na noktima jer je potrebno ukloniti ulje koje je prirodno prisutno na noktima. To ulje se najčešće prenosi s jagodica prstiju o otežava lakiranje noktiju.

Pre lakiranja izbegavajte dodir sa vodom.

Pre samog lakiranja izbegavati dodir sa vodom. Nokti apsorbuju vodu i tako se malo šire zbog čega dolazi do pucanja laka.

Nije preporučljivo da korisimo lakove starije od godinu dana jer tada počinju da menjaju strukturu. Tako nastaju male grudvice prilikom nanošenja i na kraju dovodi do pucanja.

Takođe, većina nas protrese bočicu pre korišćenja, a to ne treba jer se stvaraju mehurići.

Redovno koristite ulje za zanoktice.

Bazni lak

Ovaj deo u lakiranju se čini kao nevažan, ali je zapravo jako bitan i predstavlja temelj lakiranja noktiju. On omogućuje bolje prianjanje slojeva laka koji dolaze.

Slojevi laka

Slojevi pri lakiranju treba da budu tanki. Što su slojevi tanji i što je duže vremena potrebno da se osuše to će lak duže trajati. Idealno je sačekati od 5 do 10 minutra između slojeva.

Prilikom nanošenja laka, pazite da četkicom pređete vrh nokta.

Nadlak

Kod nanošenja nadlaka, vrlo je važno da ga nanesemo isključivo na nokte jer ako pređe malo sa strane, na zanoktice, lak će se podizati i pucati. Ako se to i dogodi, potrebno je ukloniti ga, možete koristiti štapić za uši i aceton.

Nadlak se može nanositi svakog dana kako bi sam lak duže trajao.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još