U PET KORAKA DO PRIRODNOG MAKEUPA: Način šminkanja koji obožavaju svetske zvezde

Pitate se kako to da drugi bez šminke izgledaju tako besprekorno, sveže i odmorno? Zapravo, velika je verovatnoća da na licu imaju tzv. prirodni makeup. No-makeup look je među poznatim ličnostima, kao i među običnim smrtnicama, popularan već godinama. Cilj ovakvog načina šminkanja je da lice izgleda kao da uopšte nije našminkano. Da bi se to postiglo, najvažnija je sjajna koža, nežne boje i pažljivo našminkane oči.

Priprema kože je ključna

Pre nego što počnete sa šminkanjem, pripremite kožu. Ukoliko je suva, nanesite hidratantni serum ili ulje, kako biste joj vratili sjaj. Imate bubuljice? Uradite tretman protiv akni, a zatim nastavite sa uobičajenim koracima za negu kože. Za prirodan izgled, najbolji su preparati na bazi tečnosti i krema koju koža lako upije.

Prikrijte nedostatke

Kada prikrivate nedostatke na koži, vodite se izrekom Manje je uvek više. Prevelika količina pudera još više će istaći crvenilo, neujednačenu boju i tamne kolutove ispod očiju. Zato je najbolje da koristite vrlo laganu BB kremu ili podlogu. Proizvodi koji sadrže prajmer pomažu u ujednačavanju tona kože i istovremeno poboljšavaju njenu teksturu. Za blistav efekat, možete pomešati malo pudera sa hajlajterom. Primenite trik profesionalnih šminkera – pre nanošenja, proizvod zagrejte među dlanovima.

Rumenilo je obavezno

Rumenilo će učiniti da izgledate zdravo i jedro. Ako je vaša koža suva, odlučite se za kremasto rumenilo, a ako vam je koža masnija, odaberite ono u obliku praha. Nanesite ga na jagodice pokretima nagore.

Našminkajte oči

Kapci koji se diskretno presijavaju učiniće da oči izgledaju odmorno. Kremastu formulu možete naneti prstima, što će doprineti prirodnijem izgledu. Ton u boji breskve dobro stoji skoro svima, a nakon nanošenja senke, definišite trepavice svojom omiljenom maskarom. Na kraju, posvetite pažnju obrvama tako što ćete ih začešljati i stilizovati obojenim gelom.

Sjaj za usne

Za prirodan izgled, najvažnije je da delujete sveže i zdravo, što podrazumeva malo boje na obrazima i usnama. Odaberite neku neutralnu nijansu koja će učiniti da usne budu sjajne, ali ne previše upadljive. Najbolje je da koristite hranljivi sjaj sa biljnim ekstraktima koji će vašim usnama pružiti ne samo lep izgled, već i adekvatnu negu.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još