ZABORAVITE NA ISPUCALE USNE: Biljnim uljima do maksimalne hidratacije

Ako su vam usne suve i iziritirane zbog maski za lice koje nosimo već par meseci ili ako u hladnim danima koža na njima ima tendenciju da puca i boli, znajte da niste jedini. Srećom, postoji mnoštvo preparata za usne koji hidriraju i omekšavaju ovu tanku kožu.

Međutim, jedan proizvod sa kojim možda još uvek niste upoznati posebno je dobar za sve one koji imaju probleme ovoga tipa – stručnjaci kažu da zapravo deluje bolje od bilo čega što ste do sada probali – ulje za usne.

O prednostima ovog ulja pričala je i dermatolog Mamina Turegano za magazin "Shape":

- Balzami za usne obično se prave od sastojaka poput pčelinjeg voska, shea butera i/ili lanolina (vuneni vosak), koji služe za zaštitu i vlaženje kože, ali koji imaju samo privremeni efekat. Ovo je i razlog zbog koga mnogi ljudi postaju zavisni od balzama – stalno imaju potrebu da ponavljaju ovu radnju koja pruža prijatan osećaj - objašnjava ona.

- S druge strane, ulja za usne sastoje se od ulja badema, masline, jojobe, kokosa, avokada, semena konoplje, ricinusa i šipka. Ovi prirodni sastojci sadrže masne kiseline, vitamine i antioksidante pa su samim tim mnogo hranljiviji i hidratantniji za usne - kaže dr Turegano.

Jedna od ključnih razlika je i ta što ulje za usne ne stvara onaj kremast osećaj kao balzami – ali to im je zapravo prednost. Ulje za usne ima jaču povezanost sastojaka koja im omogućava dublje prodiranje u kožu.

- Pošto ulja mogu lakše da prodru kroz slojeve kože, sami tim su hranljivija i hidratantnija - ističe dermatolog.

Osećate da melem za usne koji godinama koristite više ne deluje kako treba, bez obzira koliko često ga stavljate? Vreme je da pređete na ulje za usne po izboru, kako biste ovaj senzualni deo tela učinili što lepšim i nežnijim.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još