BOOK TALK 2020: Je li nam se sve samo kazalo - Kako se 25 godina od kraja rata u BiH vole i mrze beogradska i sarajevska intelektualna scena

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija "Book Talk" posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Ove godine zbog situacije sa virusom korona, konferencija će se prvi put od postojanja održati online i svi zainteresovani će moći da je prati putem lajv strima na You Tube kanalu Color Media Communications.

 

Četvrti panel pod nazivom "Je li nam se sve samo kazalo" - Kako se 25 godina od kraja rata u BiH vole i mrze beogradska i sarajevska intelektualna scena započeće uvodnim obraćanjem Irfana Hošića profesor istorije umetnosti i moderne umetnosti i dizajna iz Bihaća koji će pokušati da odgovori na pitanja: Šta o ljubavi i mržnji između Sarajeva i Beograda, 25 godina nakon rata iz 1990-ih, govori umjetnički, fotografski i muzički arhivski materijal? Da li i u kojoj meri je on dostupan i poznat novim generacijama i koje memorije on evocira? Postoji li kritička analiza i šta bi bila njena uloga?

Ovaj panel moderiraće, Robert Čoban, Novi Sad, predsednik Color Press Group i osnivač Color Media Communications kompanije.

Robertovi sagovornici ovom prilikom biće:
- Biljana Srbljanović, spisateljica, Beograd
- Abdulah Sidran, pesnik, prozaik i filmski scenarista, Sarajevo
- Ekrem Dupanović, izdavač i glavni urednik portala Media Marketing i Art&Business, Sarajevo.

Učesnici ovog panela diskutovaće na temu kako se danas, 25 godina od kraja rata u BiH vole i mrze sarajevska i beogradska književna i intelektualna scena.

Prvog oktobra simbolično će se održati samo jedan panel u Arhivu Vojvodine, Novi Sad, posvećen devedesetogodišnjici od rođenja našeg slavnog pisca Borislava Pekića. Ovaj deo programa biće, takođe, dostupan za gledanje i online putem lajv strima koji možete pratiti OVDE.

Drugog oktobra, tokom celog dana, glavni program, biće strimovan na You Tube kanal organizatora kao i na sajt konferencije. Ovaj program možete pratiti klikom OVDE.

Konferenciji, kao i svake godine, prethodi "Nedelja knjige" u sklopu koje volonteri poklanjaju knjige u gradskom prevozu svakom koga zateknu da čita. Ovu akciju organizuje Color Media Communications zajedno sa JGSP "Novi Sad" i izdavačima Clio, Laguna i JP Službeni Glasnik partnerima konferencije koji su donirali svoja izdanja.

"Book Talk 2020" konferencija održava se uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i JP Službeni Glasnik.

Celokupan program i satnicu ovogodišnje konferencije možete pogledati na sledećem linku: http://communications.rs/booktalk2020/

Autor: Nadlanu.com
Foto: Privatna arhiva, CMC

Pogledajte još