UZ NASLEĐEN STAN: Francuskinja u podrumu otkrila kofer pun para

Francuskinja u podrumu stana u centru Pariza koji je nasledila od majke pronašla torbu u kojoj se nalazilo više od pola miliona evra. Naslednica se obratila policiji kako bi pronašla vlasnika ove prilično visoke sume novca.

Više od 500.000 evra, u apoenima od 100, 50 i 10 evra, otkriveno je potpuno slučajno u koferu skrivenom na dnu podruma prelepe zgrade u centru Pariza.

Kako navodi izvor blizak istrazi za francuski list "L Parizijen", u toku je prebrojavanje novca, ali se pretpostavlja da je u koferu bilo i više od pola miliona evra.

Do ovog otkrića pedesetpetogodišnja Parižanka En je došla sasvim slučajno. Naime, kako je objasnila policiji, ona je stan u prestižnom pariskom Sedmom arondismanu, na nekoliko koraka od Ajfelove kule, koji je nedavno nasledila od majke, nameravala da proda.

Još u avgustu je ovlastila agenciju za promet nekretninama da proceni i proda ovu imovinu, ali se postavilo pitanje pripadajućeg podrumskog prostora. Istražujući vlasničke listove i katastarske podatke uspela je da utvrdi koji je njen podrum, ali je istovremeno otkrila i da je neko uzurpirao ovaj prostor i zaključao katancem.

En je postavila poruku na ulazu zgrade i zamolila "nesavesnog stanara" da se javi i oslobodi prostor. Mesec dana posle postavljanja poruke, pošto se niko nije oglasio, vlasnica se odlučila na radikalnije rešenje i pozvala bravara da obuju podrum i uz prisustvo ovlašćenog agenta za nekretnine popišu sadržaj prostorije. Upravo je agent pronašao kofer sa novcem.

Policija iz Sedmog arondismana je preuzela kofer i odmah obavestila istražne organe specijalizovane za istraživanje pranja i falsifikovanje novca. Ustanovljeno je da novac jeste pravi, a istraga je poverena Brigadi za finansijska istraživanja i istrage pri službi Regionalne direkcije sudske policije Pariza.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još