ZA SEKSI I NEUSTRAŠIVE DAME: Burgundi karmin je must have jesenje sezone

Iako će možda zvučati kao kliše, ali burgundi karmin je "novi crveni ruž", pogotovo u sezoni pred nama.

On je podjednako vanvremenski kao i crveni – kaže šminker Danijel Činčila i dodaje:

Burgundi usne privlače pažnju i govore o samopouzdanju. Ovaj karmin nikada neće izaći iz mode ili izgledati zastarelo.

Ako pitate Činčilu, koji je radio sa Arijanom Grande i Sofijom Riči, pronalaženje prave vamp, bordo nijanse mnogo je lakše nego pronalaženje prave crvene boje za vaš ton kože. To je zato što (budimo iskreni) burgundi nijansi ima znatno manje.

Topliji burgundi karmin daje vatreniji izgled i asocira na nijanse kakve su nosile nekadašnje holivudske dive. S njim dobijate dozu glamura.

S druge strane, burgundi hladniji tonovi, nastali po uzoru na boje bobičastog voća, kada se stave na usne imaju ljubičastu nijansu koja je pogodna za one malo hrabrije, alternativnije dame.

Poznati šminker u razgovoru za Allure istakao je da obe varijante bordo ruža laskaju gotovo svakom tonu kože i savetuje da odaberete onaj koji vas prirodno privlači.

Zapravo, onaj koji ćete odabrati zavisi samo od toga sa kojim se osećate lepše – kaže on.

Da biste dodali punoću usana, kada stavite vaš omiljeni burgundi karmin na sredinu usana nanesite neku svetliju nijansu.

To je zapravo klasična tehnika koju koriste sve holivudske zvezde – rekao je šminker Nik Baros za Allure.

To je odličan način da se osigura da tamniji ruž ne postane previše jednodimenzionalan. Slično je i sa bojama ružinih latica. Nikada se ne stavlja samo jedna nijansa boje.

Što se tiče ostatka vašeg lica, bordo ruž vam daje mogućnost da se igrate, za razliku od crvenog. Oči možete jednostavno istaći maskarom i nežnom neupadljivom senkom i tako pažnju skrenuti baš na usne ili možete, na primer, uz burgundi karmin kombinovati bronzanu senku. Na vama je da odaberete.

Bez obzira za šta se odlučite:

Nikako ne zaboravite rumenilo na obrazima – dodaje Činčila.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još