PROMENITE IH: Tri loše navike sprečavaju vas da budete srećni

Zbog čega nam je ponekad toliko teško da budemo srećni?

Ako izuzmemo loše okolnosti i stvari na koje apsolutno ne možemo da utičemo, ostaje nam jedino da pogledamo duboko u sebe i otkrijemo uzrok naše nesreće.

Mnogi psiholozi smatraju da se recept za uspeh krije u menjanju tri posebno loše navike, kojima defakto sabotiramo svoju šansu da budemo srećni. Otkrijte u nastavku o kojim navikama je reč.

Kukanje

Kukanje je neprijatelj sreće. Koliku god da satisfakciju osetimo kada "izbacimo sve iz sebe", to je samo privremeno zadovoljstvo koje će brzo biti zamenjeno očajem. Nema ništa loše u izražavanju nezadovoljstva ako to dovede do pozitivne promene ponašanja. Konstantno kukanje bez nastojanja da se nešto promeni, s druge strane, samo će dovesti do još veće frustriranosti, a na kraju i apatije.

Zapostavljanje sebe

Male su šanse da ćete biti srećni ako ne vodite računa o sebi. Kako ćete uživati u životu, ako niste dovoljno ispavani, niste zadovoljni svojom kilažom, i nemate energiju da završite ono što ste započeli? Pre nego što dobijete šansu da budete srećni, morate malo da zavrnete rukave, poradite na sebi i ne dozvolite letargiji i besciljnosti da vas opet uzmu pod svoje.

Prokrastinacija

Odlaganje obaveza neće dobro uticati na vaše blagostanje. Prokrastinacija je pre svega veoma stresna, jer u trenucima kada ne radimo ono što bi trebalo da radimo, mi ne možemo ni stvarno da se zabavljamo. Kada tako bežimo od odgovornosti i napora, mi u suštini postajemo psihički slabija osoba, koja nije u stanju da se suoči sa novim izazovima.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još