Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” uskoro u Šapcu

Posle velikog uspeha kampanje "ONI SU MENJALI SVET" , kompanija "Color Media Communications", u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, AMS osiguranjem i Apatinskom pivarom- Jelen pivo "ŠAMPIONI SVAKI DAN", kampanju nastavlja i u 2020. godini.

Kampanja "OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE SU MENJALE SRBIJU" ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Na izložbi su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz Srbije.

Pored fotografija i teksta, posetioci izložbe će biti u prilici da čuju i životne priče osoba koje smo uvrstili u projekat, kako bi se čuo glas onih koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti.

Otvaranje izložbe će se održati u Karađorđevoj ulici u Šapcu, na pešačkoj zoni ispred "Stare robne kuće" u utorak, 27. oktobra, u 15 časova.

Izložbu će otvoriti Branko Vujković, zamenik predsednika Skupštine grada Šapca, Marija Ratković, aktiviskinja i direktorka organizacije Centar za biopolitičku edukaciju, Slaviša Savić, sekretar Udruženja paraplegičara mačvanskog okruga i Tatjana Markovic Topalović, magistar medicinske fizike i doktorand nastave fizike na Fizičkom fakultetu u Beogradu.

Svoju životnu priču ovom prilikom predstaviće i Mitar Palikuća, učesnik ovogodišnjeg projekta koji je, 2001. godine, u 28. godini života, nakon saobraćajne nezgode ostao invalid. Dotadašnji fudbaler, veliki ljubitelj sporta, uz podršku porodice i snažnu volju za životom uspeo je da prebrodi sve muke i pomiri se sa činjenicom i saopštenjem lekara da nikada više neće moći da hoda. Strpljenje i velik trud uložen u oporavak, doveli su ga do titule prvaka države u stonom tenisu, paraolimpijca koji ređa uspehe i osvaja brojne medalje. Iako je zaljubljenik u sport, njegova najveća titula je ona koja se zove “otac” i, kako kaže, najveći životni uspeh vidi u svojoj deci.

Program će upriličiti i sestre Sanja i Sara Andrić izvedbom etno pesama.

Pogledajte još