Sahrana Ivana Bekjareva u subotu u Aleji zaslužnih građana

Glumac Ivan Bekjarev, koji je preminuo u ponedeljak u 75. godini od posledica koronavirusa, biće sahranjen u subotu, u 15 sati, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Skupština grada Beograda prihvatila je zahtev Udruženja umetnika da se glumac sahrani u zasebnu aleju jer iza njega stoje velika glumačka dela.

Zbog epidemiološke situacije, komemoracija glumcu biće održana kada se steknu uslovi, jer za sada nisu dozvoljeni veliki skupovi u zatvorenom prostoru.

Podsetimo, Ivan Bekjarev rođen je u Beogradu 6. aprila 1946. godine gde je završio Šestu beogradsku gimnaziju, a zatim i Fakultet dramskih umetnosti.

Snimio je više od 50 filmova. Prvu veliku ulogu ostvario je 1967. godine u filmu "Bokseri idu u raj". Odigrao je veliki broj uloga u TV dramama i popularnim serijama kao što su "Banjica", "Otpisani", "Bolji život", "Srećni ljudi" i mnoge druge.

Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Poslednju ulogu ostvario je u filmu "Bilo jednom u Srbiji" reditelja Petra Ristovskog.

Izvor: Nova.rs
Foto: Boško Karanović

Pogledajte još