SAVETI STRUČNJAKA: Kako da se uspešno isfenirate i da vam frizura traje nekoliko dana

Kada potrošite vreme i novac na fenirenje kod frizera između ostalog volite što frizura potraje duže nego kada je sami sređujete. Međutim, često i tada mnoge dame ne budu zadovoljne već sutradan izgledom svoje kose. Baš zbog toga donosimo vam nekoliko saveta frizera koji otkrivaju par trikova koji će pomoći da vaše feniranje ne nestane preko noći, već da traje i narednih nekoliko dana.

Kako da se sami isfenirate kako treba i zadržite lepo stilizovanu kosu duže, pročitajte u nastavku.

Sve počinje još kod pranja kose. Frizeri savetuju upotrebu šampona-čistača (njih ćete lako prepoznati jer na njima piše purifying, detox ili deep cleansing, a oni uklanjaju uporne naslage sa sklapa), a zatim nanošenje regeneratora, kao i proizvoda za stilizovanje kose.

Pre nego što počnete feniranja, kosu podelite u nekoliko delova (najbolje bi bilo osam), kako biste lakše i kvalitetnije isfenirali celu kosu.

Stručnjaci preporučuju da koristite okrugle četke i da, umesto na zadnjoj strani, feniranje započnete na prednjoj.

Prednji delovi kose su ono što prvo vidite, tako da želite da ih izravnate dok su mokri i dok imate veću kontrolu nad njima – kaže frizerka Džastin Anderson koja zatim preporučuje da u rutinu nege kose ubacite i šampon za suvo pranje kose.

Ako pripadate onima kojima se kosa jako brzo masti, nanesite šampon za suvo pranje na koren kose i pre nego što je to potrebno jer će šampon pomoći da se apsorbuju nečistoće pa ćete kosu duže moći nositi puštenu.

Pored šampona za suvo pranje kose, savetuje se da u rutinu nege kose ubaciti i neki sprej za teksturu koji će "finiširati" izgled i produžiti joj trajanje.

Još jedna stvar koja može da utiče na frizuru, a na koju mnogi manje obraćaju pažnje jeste – jastučnica. Profesionalci savetuju da birate svilene jastučnice koje će pomoći da isfenirana kosa ili lokne izgledaju sveže i drugog dana. Ove jastučnice neće narušiti strukturu kose.

Obratite pažnju i gde se kosa nalazi prilikom odlaska za spavanje, najbolje bi bilo da je iznad jastuka.

Za kraj, ono što svi znamo, a čega se teško pridržavamo, jeste da kosu treba što ređe dirati i kroz nju prolaziti prstima jer se tako samo brže prlja.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još