LOŠE VESTI ZA BARBU: Vladu Georgievu zabranjen ulazak u Crnu Goru do 2030. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore usvojilo je žalbu advokatske kancelarije Tomanović koja zastupa Vlada Georgieva i poništilo je Rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, ali je Uprava policije Herceg Novi ponovo zabranila ulazak Georgievu i to na period od 10 godina, saopšteno je iz kancelarije Tomanović.

Kako se kaže, iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova naglasilo da zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden ni jedan razlog zašto bi ulazak u Crnu Goru bio zabranjen Georgievu, Uprava policije Herceg Novi je u ponovnom postupku "otišla korak dalje u kršenju međunarodnih standarda i Ustavom garantovanih prava" i nije postupila po zakonskim i ustavnim obavezama već je, kako se navodi, "donela pravno neodrživo, nezakonito i neustavno rešenje i zabranila ulazak Georgievu u Crnu Goru do maja 2030. godine".

- U međunarodnoj pravnoj praksi oblik degradirajućeg tretmana pojedinca postoji uvek, kada država postupa bez legitimnog cilja, disproporacionalno i ciljano uvredljivo prema pojedincu, jer i strancu pri ulasku u zemlju pripadaju prava garantovana brojnim međunarodnim pravnim dokumentima. Kao pravni zastupnici Vlade Georgieva, uvereni smo da će Vlada Crne Gore prihvatiti stav da i stranac ima svoja prava i da moć države da izriče zabrane pojedincu mora biti ograničena osnovnim standardima vladavine prava - navode advokati kancelarije Tomanović.

Uvereni su, dodaje se, da će nadležni drugostepeni organ prihvatiti pravnu argumentaciju i poništiti novu zabranu ulaska Georgievu.

Crnogorska Uprava policije saopštila je krajem avgusta da je pevač Vlado Georgiev vraćen za Bosnu i Hercegovinu sa graničnog prelaza Sitnica, "zbog zabrane ulaska u Crnu Goru".

- DPS i ovakvo obračunavanje sa Srbima... Na zdravlje vam i na obraz! - napisao je tada Georgiev na Tviteru.

Izvor: rs.n1info.com
Foto: vladogeorgiev/Instagram

Pogledajte još