IZJEDNAČILI SU ME S TERORISTIMA: Vlado Georgiev o zabrani ulaska u Crnu Goru

Nakon što je dobio zabranu ulaska u Crnu Goru na deset godina, pevač Vlado Georgiev oglasio se povodom neprijatne situacije koja ga je zadesila.

- Pa molim vas, oni su mene izjednačili s teroristima i kriminalcima, s jako opasnim ljudima. A zašto? Zato što im smeta moj Tviter nalog na kome javno izražavam svoje pro srpske stavove, vrlo umerene pritom, a ova oligarhijska odlazeća ekipa ne dozvoljava nikakvu slobodu mišljenja i govora - kaže muzičar kome je Uprava policije Herceg Novog ponovo zabranila ulazak u Crnu Goru nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova usvojilo njegovu žalbu.

- Nakon što mi je usvojena žalba, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore je izdalo novu zabranu ulaska u zemlju. Za mene je to deo lakrdije i predstave crnogorske vlasti koja je u odlasku, nešto između humora i demonstracije sile u pokušaju - priča Georgiev, a na pitanje šta je njihovo obrazloženje zabrane ulaska u Crnu Goru, odgovara:

- Jasnog obrazloženja nema. Iz nekog razloga sam bezbednosno interesanstna ličnost. Pa molim vas, oni su mene izjednačili s teroristima i kriminalcima, s jako opasnim ljudima. A zašto? Zato što im smeta moj Tviter nalog na kome javno izražavam svoje pro srpske stavove, vrlo umerene pritom, a ova oligarhijska odlazeća ekipa ne dozvoljava nikakvu slobodu mišljenja i govora - smatra on, te ističe šta je zapravo "problematično" u čitavoj priči:

- Dosadašnja vlast je gajila takozvane Montenegrine - novokomponovane "Crnogorce", koji negiraju lik i delo Njegoša i prekrajaju istoriju, propagiraju antisrpstvo i antipravoslavlje, dezavuišu svakog ko misli suprotno, a sve pod plaštom sekularizma. Poput fašista pristupaju idejama koje nisu njihove - montenegrinske.

Ipak, Georgiev ne odustaje od borbe za ukidanje zabrane ulaska u svoju rodnu zemlju. Uložio je novu žalbu, a na pitanje kakav ishod očekuje, odgovara:

- Tvrd je orah voćka čudnovata. Ne slomi ga, al’ zube polomi. Želim puno posla crnogorskim stomatolozima.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore usvojilo je žalbu advokatske kancelarije Tomanović, koja zastupa Vlada Georgieva i poništilo je Rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, ali je Uprava policije Herceg Novi ponovo zabranila ulazak Georgievu, i to na period od 10 godina, saopšteno je iz kancelarije Tomanović.

Kako se kaže, iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova naglasilo da zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden ni jedan razlog zašto bi ulazak u Crnu Goru bio zabranjen Georgievu, Uprava policije Herceg Novi je u ponovnom postupku "otišla korak dalje u kršenju međunarodnih standarda i Ustavom garantovanih prava" i nije postupila po zakonskim i ustavnim obavezama već je, kako se navodi, "donela pravno neodrživo, nezakonito i neustavno rešenje i zabranila ulazak Georgievu u Crnu Goru do maja 2030. godine".

Crnogorska Uprava policije saopštila je krajem avgusta da je pevač Vlado Georgiev vraćen za Bosnu i Hercegovinu sa graničnog prelaza Sitnica, "zbog zabrane ulaska u Crnu Goru".

- DPS i ovakvo obračunavanje sa Srbima… Na zdravlje vam i na obraz! - napisao je tada Georgiev na Tviteru.

Izvor: Nova.rs
Foto: vladogeorgiev/Instagram

Pogledajte još