NESIGURNI STE TOKOM ODNOSA? Psiholozi predlažu jednostavan trik

Sasvim je normalno da ponekad tokom vođenja ljubavi osetite nesigurnost koja vas sprečava da nastavite da uživate u intimnom odnosu sa svojim partnerom.

To može biti zbog toga što vam se ne sviđa kako izgledate, ili ste možda napravili neki smotani pokret, a dešavaju se i situacije kada iz nekog razloga niste u stanju da se dovoljno uzbudite, ali i one kada prerano doživite vrhunac.

Psiholozi predlažu da probate da se oraspoložite i dignete sebi samopouzdanje uz pomoć humora

Na primer, ako se tokom predigre na trenutak osećate neprijatno i ne znate kako da se opustite, napravite na brzinu šalu, makar i na svoj račun, i već to će vas donekle oraspoložiti. To će takođe spustiti tenziju između vas i vašeg partnera i omogućiti vam da se znatno opušteniji upustite u dalje istraživanje seksualnog užitka.

Ako vam pak ni humor ne pomogne da se relaksirate u krevetu i dovoljno uzbudite za nastavak seksualnog odnosa, ne očajavajte.

Komunikacija koju ste ostvarili sa svojim partnerom u ovakvim trenucima će vas dodatno približiti i pomoći vam da sledeći put budete manje nesigurni u postelji sa vašim dragim/om.

Zapamtite, šta god da vam se desi tokom seksualnog odnosa, ne osećajte sramotu zbog toga, jer sigurno niste ni prva ni poslednja osoba koja je imala takvo iskustvo.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još