"Bjuti" ekspert otkriva tajne lepote najnegovanijih žena na svetu – da li ih primenjujete?

Smejte se bez uzdržavanja, a ne ustručavajte se da se ponekad i namrštite, jer nam iz daleke Azije stižu saveti i proizvodi uz pomoć kojih vaše lice neće otkrivati godine. Reč je o čuvenoj korejskoj K-Beauty kozmetici koja važi za svetskog lidera u industriji lepote, a njen predstavnik, bjuti ekspert Hjansik Ju - Roj, otkriva trikove zahvaljujući kojima ćete postići efekat "staklaste" kože i zdravog sjaja za kojim žudi svaka dama.

Ove tajne najnegovanijih žena pronašle su svoj put do brojnih pripadnica ženskog pola širom sveta zahvaljujući izuzetno sofisticiranim skin-care proizvodima koji objedinjuju multifunkcionalne i napredne načine nege kože. Pre nego što se prepustite Rojevim savetima, otkrivamo da ovaj ekskluzivni asortiman možete pronaći u dm drogerijama.

Nega dama iz Južne Koreje specifična je po tome što se sastoji iz 10 ključnih koraka, a kako "bjuti" ekspert navodi, osnova svega je čista koža. Pa, da počnemo od prvih saveta.

- Obično kada se govori o nezi kože, misli se najčešće na tonik. Međutim, u Koreji se ne koristi samo on, već i esencija ili serum za kožu, krema za predeo oko očiju, dnevni losion, dnevna krema, krema za hidrataciju, noćni losion, sheet maska, krema sa zaštitnim faktorom, BB krema i zatim tečni puder - ističe Roj i deli sa vama trikove za primenu nekih od ovih ključnih koraka - na vama je da pronađete svoje omiljene i da pođete putem koreanske nege.

Šta je to "7 skin metoda"?

Nakon čišćenja kože, prvi proizvod koji Roj preporučuje je tonik. Možda niste znali da je za njegovo nanošenje važno pratiti smer i teksturu kože. Krenite od čela i povlačite tupfer od centra ka desno. Tonik nanesite na obraze blagim pokretima ka gore, a kožu na vratu čistite povlačeći odozdo do vrha brade. Zatim odložite tupfer i tapkajte tonik po licu prstima kako bi ga koža upila. Ovaj metod se zove "7 skin metoda" jer za najbolje efekte postupak treba ponoviti sedam puta.

Kako da prilagodite serum tipu kože?

Najčešće nije lako odrediti da li je koža suva, masna, mešovita ili normalna – kako onda serum prilagoditi esenciju tipu kože?

- Meni je koža oko očiju suva, a kod čela i T zone masna. Serum vodene teksture koristim za delove sklone mašnjenju, dok manje vodenkaste serume nanosim na suve delove, tamo gde nastaju bore - objašnjava "bjuti" stručnjak.

Krema za područje oko očiju već od tinejdžerskog doba

U Južnoj Koreji skoro svi koriste kremu za područje oko očiju, i to čak u tinejdžerskim godinama. Kako bi ona imala najbolji efekat, Roj naglašava da je treba naneti domalim prstima koji su manje snažni. Osim ispod očiju, potrebno ju je jednako nežno utrljati i na kapke.

Dnevni losion ili dnevna krema?

Ovu dilemu razrešava Roj sopstvenim primerom.

- Moj izbor zavisi od stanja kože tog dana – ako sam dobro spavao i koža mi je hidrirana, koristim losion, a ako je suva i gruba, koristima kremu - naglašava on i dodaje da i jedno i drugo treba nanositi kružnim pokretima.

Ultraljubičasti zraci su najveći neprijatelj vaše kože

Štetne posledice UV zračenja su brojne - osim toga što koža stari, može doći do neželjene hiperpigmentacije, pega i fleka. Zato je krema sa zaštitnim faktorom nezaobilazna stavka korejske rutine. Nanosite je na sledeći način: neobojenu kremu nanesite na „T“ zonu i utapkajte, a obojenu koristite za predeo ispod očiju jer će ona dodatno prikriti podočnjake.

Vratimo se na početak – čišćenje kože

Kroz svoje savete Roj je objasnio kako postići sjaj kože, a za sam kraj vraća nas na početak – jer pre svega i posle svega sledi čišćenje kože.

Ulja za čišćenje lica namenjena su za suvu kožu, ali ono nije dovoljno. Potrebno je upariti ulje sa još nekim proizvodom za čišćenje. Dalje, voda za čišćenje dobar je primer balansa između vode i ulja i pogoduje suvoj koži. Losion je dobar za skidanje teže šminke.

- Nekad sam koristio penu koja posle umivanja i brisanja daje koži svež osećaj, ali mislim da je bolje da koža i posle brisanja peškirom zadrži vlažnost. Zato i vama preporučujem takve proizvode - otkriva Roj.

Ukoliko želite da sledite ove korake i savete, a vašoj koži pružite vrhunski tretman, pripremite spisak za kupovinu i svratite do najbliže dm drogerije gde vas čeka inovativni svet korejske kozmetike.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još