NE ZNAM KOLIKO JE SVE TO BILO OZBILJNO: Lav Pajkić iskreno o zabavi koja je upriličena u čast njegove majke Isidore Bjelice

Televizijski producent i narodni poslanik Lav Pajkić (25) nije mladi čovek koji krije svoja osećanja. Naprotiv, pokazuje ogromnu emotivnu zrelost i psihičku snagu dok govori o majci, umetnici Isidori Bjelici, koja je pre četiri meseca izgubila dugogodišnju bitku s kancerom jajnika. Hrabra književnica, posle stravičnih prognoza zbog svog stadijuma bolesti, čitavih osam godina provela je u ringu s bolešću, ne posustajući čak ni kada su joj najbolji evropski lekari davali još maksimalno dva meseca života.

Lav o Isidori priča setno, ne skrivajući bol, ali i zrelo – prihvatajući realnost. Ambiciozan i uspešan, uz to i emotivno ostvaren, priznaje da ima osećaj da Isidora i dalje motri na njega.

Kako vaša porodica i vi odolevate svim izazovima trećeg i, čini se, najgoreg talasa pandemije?

- Trudimo se da se pazimo koliko možemo. Ja radim u parlamentu, pa imam dosta kontakata s ljudima. Trudim se da se izolujem od Vile i Nebojše na nekoliko dana, kada imam dosta kontakata s drugima, zbog prirode posla.

Vi ste ponovo sada u roditeljskom domu, zar ne?

- Posle majčine smrti vratio sam se u porodični stan. Dokle će tako biti, videćemo. Izolovan sam od njih često, preventivno. Nebojšu moramo da pazimo, u rizičnoj je grupi zbog godina ali i zato što je dijabetičar, svaki dan prima insulin, a osim toga, on je i pušač.

Zašto ste odlučili da se vratite u porodični stan? Zbog njih?

- Lakše je kad smo svi zajedno. Oporavljamo se od gubitka zajedno i imamo priliku da sagledavamo situaciju u kojoj smo skupa. Bitno je da ne budemo odvojeni i usamljeni, najgore je kada je čovek usamljen. Može se reći da je to emotivno-strateški potez.

Kako se drže Vila i Nebojša sada?

- Nebojši je najteže. Kroz poslednje stadijume bolesti prolazio je s mamom, a i toliko su godina bili u braku. Vila i ja imamo obaveze pa smo preokupirani nekim drugim stvarima i ne razmišljamo non-stop o gubitku. Nebojša je u penziji, sam je i stalno razmišlja o tome. Zato je dobro što smo svi zajedno. Vila studira, ali trebalo bi uskoro da počne da radi.

Nekolicina predstavnika domaće estrade, na čelu sa pevačicom Zoranom Pavić, organizovala je "Belu bajku za Bjelicu", tematsku žurku na kojoj su se svi pojavili u beloj odeći i slavili život književnice, što je bila zamisao same Isidore, kako je napisala Pavićevoj u jednoj od poruka.

- Imala je razne ideje o tome kako bi trebalo da izgleda njen odlazak. Ona je umetnik i samim tim je imala različite želje. Pominjalo se u medijima da je želela žurku. Možda je nekom poslala poruku da je planirala žurku, ali toliko se dopisivala sa raznim ljudima da prosto ne znam koje je svoje ideje delila sa njima i koliko je to bilo ozbiljno. Bila bi zadovoljna kako je sve tog dana proteklo.

Izvor: Story.rs
Foto: lavpajkic/Instagram

Pogledajte još