GRADSKE VLASTI DONELE ODLUKU: Džej Ramadanovski će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana

- Skupština grada Beograda dobila je predlog romskih udruženja da Džej Ramadanovski bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana - izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da Džej zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda.

Vesić je naveo da se takva čast zaslužuje uspešnom profesionalnom karijerom, naučnim radom, ali i umetničkim delom.

- Džej je za života postao neko čije su pesme slušali i oni koji nisu voleli muziku koju je on pevao. Bio je dobri duh Beograda, nije bio savršen kao što nije niko od nas, ali je bio šmeker. Jednostavno, Džej. Koliko je bio veliki najbolje pokazuje osećaj koji smo svi imali kada smo saznali da je umro. I mi koji smo ga lično poznavali, i oni koji su ga znali samo kroz pesme. Osetili smo kao da smo izgubili člana porodice - rekao je Vesić na TV Hepi.

Džej će možda i dobiti obeležje u Pančićevom parku na Dorćolu, pored Skenderbegove ulice gde je odrastao. Da bi neko dobio obeležje ili ulicu, prema odlukama Skupštine grada Beograda, mora da prođe tri godine od smrti.

Podsetimo, Džej Ramadanovski, koji je juče preminuo u 57. godini života, ostavio je veliki trag na srpskoj muzičkoj sceni.

Izvor: Alo!
Foto: Color Press Group/Arhiva

Pogledajte još