"Zelena Srbija": Grad Šabac se pridružio kampanji

Kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije tokom decembra sprovodi kampanju "Zelena Srbija".

U sklopu kampanje "Zelena Srbija" biće organizovana sadnja drveća u 10 gradova i opština Srbije kako bi se podigla svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno pošumljavanje Srbije.

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, kao društveno odgovorna institucija želi da doprinese podizanju svesti po pitanju ove teme i razmeni iskustava sa zemljama koje imaju diplomatska predstavništva u Beogradu.

U ponedeljak, 7. decembra zasađena su stabla poljskog jasena na Savskoj aveniji u Šapcu.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić ponosno je istakao da se upravo Šabac našao među deset gradova u kojima će se saditi u sklopu projekta "Zelena Srbija".

- Srećni smo što možemo na ovakav način da utičemo na svest sugrađana koliko su bitne zelene površine. Petogodišnjom strategijom za razvoj grada imamo predviđen veliki broj uređenih zelenih površina. Broj stabala će biti značajno povećan. Ovakve akcije govore u prilog Šapca kao grada budućnosti koji će imati veliki broj uređenih, zdravih sredina za odrastanje generacija koje dolaze - rekao je Aleksandar Pajić.

- Kampanja "Zelena Srbija" je poput drugih projekata u Srbiji koji se trenutno sprovode, a imaju u fokusu ono što nam je svima bitno. Budućnost je ono što ostaje iza svih nas, a to je zelenilo, priroda i ono što svako od nas ostavlja generacijama u budućnosti. Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije je institucija koja se brine o zaštiti od jonizujućeg zračenja, odnosno, na specifičan način zaštitom životne sredine i ljudi. Na ovaj način želi da doprinese da se na lokalnom nivou, ali i širom Srbije ova priča širi na najbolji mogući način. Obilaskom naših lokalnih samouprava bilo je veliko zadovoljstvo videti da su svi naši domaćini iskreno posvećeni istom cilju - rekao je Predrag Ivanović, šef kabineta direktora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije.

Predsednik Skupštine Grada, Nemanja Pajić istakao je da Šabac vodi računa o zaštiti životne sredine.

- Samo u protekle dve godine više od 3.000 stabala je zasađeno na ovoj lokaciji. Društveno odgovorne kompanije su donirale sadnice, kao i različite državne institucije. Mi smo im veoma zahvalni što zajedno sa nama rade na tome da imamo uređenije zelene površine i da brinemo, pre svega, o onima koji dolaze posle nas - rekao je Pajić.

Pogledajte još