HUMANOST NA DELU: Uspešna domaća kompanija svakog dana je u kriznim žarištima širom Srbije

Meridian - uvek i svuda uz ugrožene sugrađane!

Epidemiološka situacija u našoj zemlji i dalje je veoma ozbiljna, a od prethodne sedmice na snazi su i nove mere. Korona virus više nije samo zdravstveni, već ozbiljan ekonomski izazov za društvo i državu u celini.

Doniravši do sada više od 50 miliona dinara, kompanija Meridian čitave 2020. godine vodi borbu za što bržu pobedu nad pandemijom i kroz podršku lokalnim zajednicama nalazi se na raspolaganju lekarima i medicinskom osoblju širom Srbije.

U sedmici za nama Meridian je obišao i uručio donacije Infektivnoj klinici KCS, kao i Domu zdravlja Ub.

Pažljivo prateći situaciju u celoj Srbiji, kompanija Meridian još jednom je hitno reagovala i ponovo posetila Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije.

Ovoga puta, donirani su bolnički ležajevi kako bi se ojačali smeštajni kapaciteti ove ustanove i primio što je moguće veći broj pacijenata sa kritičnom kliničkom slikom. Ova ustanova nalazi se u samom špicu udara talasa pandemije i dnevno izvrši više od 400 pregleda.

Jedno od epidemioloških žarišta je i Kolubarski okrug, a posebno opština Ub, koja je takođe proglasila vanrednu situaciju. U ovoj opštini zdravstveni sistem nalazi se u stanju maksimalne mobilisanosti, budući da je više od 250 zaraženih, te da se obavi preko 170 pregleda dnevno.

Tim povodom, kompanija Meridian posetila je Dom zdravlja Ub i uručila značajnu donaciju u vidu deficitarne medicinsko - tehničke opreme.

U okviru velikog programa podrške lokalnim zajednicama, Meridianbet je do sada novčano i tehnički podržao zdravstvene ustanove u više od 60 gradova i opština Srbije.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još
13 komentara
 1. Mara457 says

  Nemam reci zaista ovo je za svaku pohvalu.Najveci utisak mi je njihova pomoc maloj Sofiji

  1. Aleksa22 says

   Takodje, mada je lepo sto pomognu i ovako mala mesta kao sto je Ub, njima je sigurno preko potrebna pomoc, i van ove situacije.

 2. Bane says

  Bravo, na dobrom ste putu da pomognete svakom gradu i opštini u Srbiji

 3. Djole says

  Svakodnevno dobrim i humanim delima nevernim tomama zapušavate usta. BRAVOOO

 4. Lav says

  Svaka čast,svuda stižete

 5. nanazmaj says

  Humanost i solidarnost su sada najpotrebniji.Svaka pomoc je dobrodosla,a Meridian je vec vise puta ucestvovao u obliku donacija poklona,novca,lekova,kako medicinskim ustanovama tako i pojedincima…Ovo je apsolutni primer svima kako treba raditi u skladu sa mogucnostima, a ne reklamirati se sa skupim i besmislenim reklamama…Svaka cast ,nastavite samo tako….

 6. Flaki says

  Bravo za Meridian…veliki respect..jer ovo je pokazatelj kako treba raditi..ovo je humanost na delu.

 7. Nidza007 says

  Mislim da ni jedna velika kompanija nije donirala toliko, kao sto je meridian.. Svaka cast

 8. Zdravko says

  Ostali bi trebali da se stide,kad vec ne umeju da se ugledaju!

 9. Hana says

  Divno!Samo nastavote,nadam se da ce se jos kompanije pridruziti.

 10. Teemo says

  Bravo za meridian.. Nije lako boriti se u ovim teskim vremenima.. A vi se borite na prvim frontovima pomagajuci kome je to najpotrebnije

 11. Poppy says

  Nije lako u ovo doba korone al meridian je pokazao kako treba biti human i pomagati ko moze svaka cast lepo je znati da neko radi takve stvari

 12. Gemo says

  Nije lako ni jednoj kompaniji u ova, losa i crna vremena, zato im skidam kapu, sto i pored svojih troskova i gubitaka koje sada i kladionice trpe, sirom Srbije doniraju i pruzaju pomoc.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.