HUMANOST NA DELU: Uspešna domaća kompanija svakog dana je u kriznim žarištima širom Srbije

Meridian - uvek i svuda uz ugrožene sugrađane!

Epidemiološka situacija u našoj zemlji i dalje je veoma ozbiljna, a od prethodne sedmice na snazi su i nove mere. Korona virus više nije samo zdravstveni, već ozbiljan ekonomski izazov za društvo i državu u celini.

Doniravši do sada više od 50 miliona dinara, kompanija Meridian čitave 2020. godine vodi borbu za što bržu pobedu nad pandemijom i kroz podršku lokalnim zajednicama nalazi se na raspolaganju lekarima i medicinskom osoblju širom Srbije.

U sedmici za nama Meridian je obišao i uručio donacije Infektivnoj klinici KCS, kao i Domu zdravlja Ub.

Pažljivo prateći situaciju u celoj Srbiji, kompanija Meridian još jednom je hitno reagovala i ponovo posetila Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije.

Ovoga puta, donirani su bolnički ležajevi kako bi se ojačali smeštajni kapaciteti ove ustanove i primio što je moguće veći broj pacijenata sa kritičnom kliničkom slikom. Ova ustanova nalazi se u samom špicu udara talasa pandemije i dnevno izvrši više od 400 pregleda.

Jedno od epidemioloških žarišta je i Kolubarski okrug, a posebno opština Ub, koja je takođe proglasila vanrednu situaciju. U ovoj opštini zdravstveni sistem nalazi se u stanju maksimalne mobilisanosti, budući da je više od 250 zaraženih, te da se obavi preko 170 pregleda dnevno.

Tim povodom, kompanija Meridian posetila je Dom zdravlja Ub i uručila značajnu donaciju u vidu deficitarne medicinsko - tehničke opreme.

U okviru velikog programa podrške lokalnim zajednicama, Meridianbet je do sada novčano i tehnički podržao zdravstvene ustanove u više od 60 gradova i opština Srbije.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još