DRŽAVA NE MISLI NA NAS: Ana Bekuta očajna zbog ekonomske situacije izazvane pandemijom koronavirusa

Poznata pevačica Ana Bekuta jutros je na K1 televiziji stala u odbranu svoje branše i govorila o položaju muzičara i pevača koji su usled epidemije virusa korona u teškoj situaciji.

- Mislim da svakako ne treba da se peva kada ljudi umiru, to je jasno. Bila sam optimista i mislila sam da će u septembru sve da se vrati u normalu, ali nažalost, to se nije desilo. Jako smo ugroženi, ugostitelji i mi najviše. Moji muzičari ne rade od marta. Ja ću nekako i da se snađem, imam nekih zaliha koje se doduše troše brzinom svetlosti, ali kako će se snaći oni? Moj klavijaturista mi je rekao da ga izdržava supruga. I ja živim mnogo skromnije, svi smo naučili da "razvlačimo" novac od prvog do prvog. Ali, primetno je da država o nama uopšte ne razmišlja, a toliko smo svi poreza i doprinosa platili – istakla je Ana Bekuta u emisiji "Uranak" na televiziji K1.

Na pitanje Jovane Joksimović kako odgovara onima koji su na pevače ljuti zbog sličnih izjava, jer "mnogo zarađuju", Bekuta je odgovorila:

- Znate, ja radim već 35 godina, ne radim od juče. Imam nešto sklonjeno, naravno, ali uostalom ja imam firmu i sva moja primanja su transparentna, pa svako može da vidi koliko ja to zarađujem. Razgovarala sam sa našim udruženjem i rekli su mi da su mnogo puta pisali Ministarstvu kulture i da nikada nisu dobili odgovor. Kako da se osećaš kada te ignorišu? I ja ću se angažovati oko ovog problema – rekla je Bekuta.

Poznata pevačica kazala je i kako provodi poslednje mesece i da li radi i sprema nove pesme.

- Moram priznati da sam se ulenjila i da ne radim, malo sam na društvenim mrežama bila aktivna kako bih obradovala obožavatelje i ulepšala im dane. Više sam se posvetila porodici i više sam u kuhinji. Potpuno sam promenila način ishrane i to doživotno, jer sam shvatila da drugačije – ne može. Ne jedem meso uopšte, imala sam veliki problema sa varenjem zbog crvenog mesa, tako da je na mom meniju samo riba. Prvi put u životu kupila sam sokovnik pa svakog dana cedim sokove od voća i povrća. Šetam i treniram jogu, pogledam neku seriju. Imam mnogo energije i odlično se osećam – istakla je Ana Bekuta.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još