Dugogodišnji predsednik Borda kompanije Filip Moris Luis Kamalijeri se povukao, na njegovo mesto dolazi dosadašnji generalni direktor Andre Kalancopulos

Generalni direktor kompanije "Filip Moris" (Philip Morris International) Andre Kalancopulos imenovan je za novog predsednika Borda te kompanije, budući da se Luis Kamalijeri, dosadašnji predsednik, povukao sa ove pozicije iz ličnih razloga. Lučio Noto preuzima funkciju v.d. predsednika dok Kalancopulos ne stupi na novu dužnost, dok će sadašnji direktor operacija u "Filip Morisu", Jacek Olzak, naslediti Kalancopulosa na poziciji generalnog direktora kompanije. Iz kompanije "Filip Moris" je saopšteno da će do ovih izmena doći u maju sledeće godine.

Najavljene promene osiguraće kontinuitet u vođenju kompanije, budući da Kamalijeri, Kalancopulos i Olzak dele istu viziju, te je pod njihovim zajedničkim vođstvom kompanija ostvarila značajna dostignuća, uključujući celokupnu transformaciju poslovanja i lidersku poziciju u kategoriji proizvoda bez duvanskog dima.

- Izuzetno mi je drago što ulogu predsednika Borda prepuštam Andreu. Podjednako mi je drago što je Jacek izabran da vodi kompaniju. Kada se osvrnem na svoju 40-godišnju karijeru u 'Filip Morisu', mogu reći da je bila ogromna privilegija raditi u ovoj divnoj kompaniji, predsedavati njenim Bordom, sarađivati sa zaposlenima i akcionarima. Želim iz sveg srca da se zahvalim svima vama na ovom neverovatnom putovanju koje je našu kompaniju dovelo na poziciju vodećeg i najprogresivnijeg duvanskog giganta na svetu. Povlačim se sa čvrstim uverenjem da je kompanija u odličnim rukama i na putu ostvarenju svoje vizije 'sveta bez duvanskog dima' - izjavio je Luis Kamelijeri.

- Čast je nastaviti stopama našeg predsednika i bivšeg generalnog direktora Luisa Kamalijerija. U ime svih lidera naše kompanije želim da izrazim svoju duboku zahvalnost za njegov ogroman doprinos našem uspehu, kao i za njegovu posvećenost i, najvažnije od svega, humanost. Pored sjajnog lidera, nedostajaće nam izuzetna ličnost i prijatelj - izjavio je Andre Kalancopulos.

Andre Kalancopulos - novi clan Borda PMI

- Za sedam godina otkako sam na mestu generalnog direktora zakoračili smo u budućnost i ponudili bolje, naučno dokazane manje štetne alternative za pušače koji bi inače nastavili da konzumiraju tradicionalne cigarete. Izuzetno mi je drago što dužnost generalnog direktora prepuštam Jaceku sa kojim već decenijama odlično sarađujem. Dobro znam da ga strast prema kompaniji i našim zaposlenima, želja za rezultatima i široko poznavanje naših proizvoda, sistema, vrednosti i investitora čine idealnim liderom koji garantuje nastavak rasta našeg poslovanja i ostvarivanja vrednosti za akcionare - zaključio je Kalancopulos.

- Počastvovan sam što imam priliku da predvodim našu kompaniju. U saradnji sa Andreom na transformaciji poslovanja izgradili smo kapacitete koji omogućavaju da nastavimo da ostvarujemo zacrtanu zajedničku viziju. Posvećen sam nastavku te saradnje kao i ogromnoj poslovnoj prilici za budućnost bez duvanskog dima u korist naših potrošača, akcionara i društva - naglasio je Jacek Olzak.

Jacek Olzak ima dugu karijeru u kompaniji "Filip Moris". Prethodno je bio na pozicijama u oblasti finansija i opšteg menadžmeta širom Evrope, uključujući funkciju direktora PMI za Poljsku i Nemačku i predsednika za region Evropske unije, da bi 2012. godine bio imenovan za finansijskog direktora. Ima zvanje mastera ekonomije sa Univerziteta u Lođu u Poljskoj.

Jacek Olzak - novi CEO PMI

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još