ŠTA KORISTITI: Razlike između pudera, BB i CC kreme

Mnogi make up proizvodi prikrivaju nedostatke na licu i čine da koža izgleda bolje. Puder, korektor, BB i CC krema smanjuju nepravilnosti, ali u čemu je razlika između njih?

BB ili CC krema?

BB krema (beauty balm)

Proizvod lagane formule koji štiti i neguje kožu, a istovremeno ujednačava ten. Zahvaljujući antioksidansima koje sadrži, ta krema štiti kožu od toksina iz okoline, a snabdeva je i hranljivim sastojcima, kao što su hijaluronska kiselina i vitamin E. Na taj način, čini je baršunastom i blistavom, a smanjuje vidljivost fleka i bora.

BB kreme najviše odgovaraju suvoj koži, ali postoje i neke sjajne opcije za masnu kožu. Taj proizvod je idealan za one koji ne vole da se šminkaju, kao i za sve koji vole da im koža diše tokom dana. Sa BB kremom nećete izgledati glamurozno kao kad imate puder, ali lagana pokrivenost ublažiće veće nepravilnosti.

CC krema (color corrector)

Ovaj proizvod cilja na nedostatke kože, poput crvenila izazvanog rozaceom, kao i na akne, ožiljke, neujednačenu teksturu i hiperpigmentaciju. Dobro odabrana nijansa će uravnotežiti ten i prikriti nesavršenosti, ali neće izlečiti problem. CC krema takođe sadrži hidratantne sastojke i posvetljivače koji čine da koža izgleda odmornije.

U odnosu na BB kremu, CC krema ima težu strukturu i bolje prikriva nedostatke. Možete je naneti na dva načina. Prvi je da je stavite samo na delove lica kojima je potrebna korekcija boje. Drugi je da njom pokrijete celo lice i pustite da deluje tamo gde treba.

Po čemu se BB i CC kreme razlikuju od pudera i korektora?

Puder i korektor bolje prekrivaju kožu i imaju drugačiju (težu) formulaciju koja je idealna za dugotrajno nošenje i sve prilike u kojima želite da se osećate besprekorno. Oni su sjajni i za prekrivanje tamnih mrlja i akni, ali ne pružaju koži dodatnu negu.

Hidratantne formule BB i CC krema neće prikriti sve nepravilnosti na koži, ali će joj omogućiti da diše i izgleda prirodno. Rumenilo, hajlajter i senka za oči će se za nju vezati isto kao i za puder. Ukoliko želite, BB i CC kremu možete kombinovati sa puderom, ali u tom slučaju svaki preparat nanesite samo tamo gde je neophodno.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još