KREATIVNI MUDRACI: Deset zanimljivosti o osobama rođenim u januaru

Ako ste rođeni u mesecu januaru ili poznajete nekog ko jeste, sigurno ste primetili neke zajedničke karakteristike ovih osoba. Mi vam donosimo 10 zanimljivih činjenica koje se odnose na osobe rođene u januaru.

Njihov horoskopski znak je Jarac ili Vodolija

Osobe rođene pre 20. januara su Jarčevi, dok su oni rođeni posle tog datuma Vodolije. Jarčevi su poznati kao veoma samostalni, disciplinovani i organizovani, i često su jaki lideri. Vodolije su u dodiru sa svojim emocijama i imaju snažan instinkt za pomoć drugima.

Imaju dva cveta: karanfil i visibabu

Vreme u januaru je često hladno i mračno, ali ovo cveće u boji može vam podići raspoloženje. Karanfili unose radost svojim veselim bojama, a visibabe se obično povezuju sa nadom i lepotom.

Kreativnošću rešavaju probleme

Jedno istraživanje iz 2015. godine otkrilo je da osobe rođene u januaru i februaru pokazuju viši stepen kreativnosti i maštovitosti u rešavanju problema.

Njihov kamen je granat

Većina ljudi misli da je granat obavezno crvene boje, međutim ovaj dragi kamen dolazi u nekoliko nijansi. On simboliše mir, napredak i zdravlje. Osobe rođene u januaru koje nose ovaj kamen mogu se nadati, prema legendi, "večnoj sreći, zdravlju i bogatstvu".

U dobrom su društvu

Mnogo poznatih ličnosti i političara rođeno je u januaru. Neki od njih su Martin Luter King Junior, Frenklin D. Ruzvelt, Kejt Midlton, Elen Dedženeris i Opra Vinfri.

Muškarci rođeni u januaru venčavaju se ženama rođenim u oktobru

Jedno istraživanje je pokazalo da muškarci rođeni u drugoj polovini januara imaju 2 do 3 puta veće šanse da se ožene ženama rođenim u krajem oktobra. Međutim, otkriveno je i da se bračni parovi razvode najviše upravo u januaru.

Najčešće su po zanimanju doktori ili računovođe

Dva najčešća zanimanja za osobe rođene u januaru su lekari opšte prakse ili računovođe. S druge strane, vrlo malo onih koji su rođeni u januaru postanu agenti za nekretnine.

Imaju povećan rizik za nastanak dijabetesa

Istraživanje Univerziteta Kolumbija je pokazalo da postoji veza između niskog nivoa sunčevih zraka u kasnijem stadijumu trudnoće i povećanim rizikom od dijabetesa tipa 2.

- Bebe rođene između decembra i marta imaju veći rizik da obole od dijabetesa zbog manje količine sunčevih zraka u ovom periodu - objašnjavaju naučnici.

Njihovi srećni brojevi su 4 i 22

Iako su rođeni u prvom mesecu godine, 1 im nije najsrećniji broj. Jarčevi i Vodolije imaju srećne brojeve 4 i 22.

Zreliji su i fizički najspremniji đaci u odeljenju

Deca rođena u januaru često su i starija od ostatka odeljenja, a to ih čini i mudrijima. Prednost se ogleda i u fizičkoj spremnosti, i zato su često bolji u sportu od vršnjaka rođenih kasnije.

Izvor: 6yka.com
Foto: Ilustracija/Pexeles.com

Pogledajte još