MINISTARSTVO ZDRAVLJA ODLUČNO U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA: Polovinom januara stižu velike količine ruskih i kineskih vakcina

Državni sekretar u ministarstu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je danas da očekuje da Srbija sredinom januara dobije oko 500.000 doza ruske vakcine Sputnjik V, a dobiće i velike količine kineske vakcine protiv korona virusa.

- Od petka će biti više od 110 punktova za vakcinaciju u Srbiji - rekao je za TV Pink Đerlek, koji je je predsednik Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju, podsetivši da je planom predviđeno vakcinisanje po određenim grupama.

Đerlek, koji je juče primio rusku vakcinu, rekao je da nije bilo neželjenih efekata i da građani neće pogrešiti da prime bilo koju vakcinu ako je odobrena.

- Ministarstvo zdravlja je potpuno spremno za masovnu imunizaciju, kad vakcinišemo između 1.400.000 i 3.000.000 građana moći ćemo da kažemo da smo blizu pobede nad koronom - rekao je Đerlek.

Đerlek je rekao i da ga "nervira što pojedini mediji navode da postoji podela u državnom vrhu prema tome ko je primio koju vakcinu", što je, naveo je, netačno, prenosi Beta.

Izvor: Politika.rs/Beta
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još