Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak: Jelena Blečić - Sve je lakše i jednostavnije kada znaš da nisi sam!

Ugledni prestonički mesečnik na engleskom „Diplomacy&Commerce“ u saradnji sa Hrvatskim poslovnim klubom u Beogradu, Nj.E. ambasadorom Hrvatske u Srbiji, Hidajetom Biščevićem, novinarkom Duškom Jovanić i brojnim drugim umetnicima i javnim ličnostima iz Srbije pokrenuo je humanitarnu akciju prodaje slika i fotografija pod nazivom „Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak - slikari i fotografi za stanovništvo pogođeno zemljotresom u Hrvatskoj.“

Neki od najboljih slikara i fotografa iz Srbije, kao i ambasador Hrvatske u Srbiji će pokloniti svoje radove na humanitarnoj onlajn prodajnoj akciji na sajtu http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/ a celokupan prihod će biti doniran stanovništvu pogođenom razornim zemljotresom koji je u decembru pogodio Hrvatsku.

Među umetnicima koji ovom prilikom doniraju svoja dela su, za sada, slikari i fotografi: Cile Marinković, Biljana Cincarević, Janoš Mesaroš, Jelena Blečić, Dragan Stojkov, Milena Zevu, Milena Lasić, Sever Zolak, Miša Obradović, Marko Krunić i Nebojša Babić a pozivamo i druge umetnike da se pridruže i pomognu!

- Univerzalni zajednički sadržilac svih živih bića, majke prirode, zemlje majke, voda. Bezuslobna ljubav i snaga njena, neka ostanu jedinstveni zajednički sadržilac našeg ljudskog bića. Život podrhtava, trese se i prepakuje konstanto, nije lako ali jeste jednostavnije, kada znaš da nisi sam. Svi smo deo sistema u kom su sudovi spojeni i u svakom trenutku možemo primetiti podsećanja na značaj duševnosti, humanosti, podrške, na održavanje kondicije lakoće prebacivanja fokusa sa ličnog na kolektivno. Uredno od svakodnevice dobijamo obaveštenja i poruke koje podvlače koliko je važno da ostanemo na stazi trajanja, uprkos svemu... Podrhtavanja zemlje deo su najšire slike one u kojoj svi treba da sagledamo glavnu poruku, šta su najstabilnije, najvažnije, večne vrednosti. Nemili trenuci, događaji, iskustva, osvetljavaju snagu prisustva neuslovljene ljubavi, razumevanja, saosećanja, podrške, pomoći brze i tačne. Tu sam uvek, spremna, bezrezervno - rekla je Jelena Blečić povodom učestvovanja u humanitarnoj aukciji za koju je odabrala da donira zidnu instalaciju rađenu kombinovanom tehnikom, pod nazivom, "BIRAJ SVOJU FREKVENCIJU" koju čini šest elemenata, od kojih je svaki u prečniku dimenzija 28cm.

Ujedinimo se u humanosti - pridružite se akciji za pomoć stanovništvu Gline, Petrinje i Siska!

„Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“ - Humanitarna akcija magazina Diplomacy&Commerce - tehničke instrukcije

Svi eksponati se prodaju po početnim cenama i mogu se pogledati na web adresi http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/

Upit za kupovinu dela može se poslati na mejl adresu auction@diplomacyandcommerce.rs

Ukoliko nakon isteka trajanje akcije željena slika nije prodata, kupcu će biti poslata uplatnica sa iznosom naznačenim na sajtu.

Kupljeno umetničko delo će se moći preuzeti na svečanom događaju u rezidenciji ambasadora Hrvatske koji će se, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera organizovati na dan koji će naknadno biti iskomuniciran. Program i ceremoniju uručenja kupljenih slika i fotografija će voditi pevač i glumac Frano Lasić.

Sav prihod koji se prikupi tokom humanitarne akcije prodaje slika i fotografija „Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“ magazina Diplomacy&Commerce će biti doniran stanovništvu pogođenom stravičnim zemljotresima u Hrvatskoj.

Onlajn prodaja umetničih dela, slika i radova će na sajtu magazina Diplomacy&Commerce trajati od 08.01. do 25.01.2021. godine.

Pogledajte još