MOJE HRABRE PRIJATELJICE: Miloš Biković pružio podršku Mileni Radulović i Ivi Ilinčić (FOTO)

U Srbiji je u subotu kao bomba odjeknula vest da je mlada glumica Milena Radulović prijavila svog dugogodišnjeg profesora glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje. Nakon Milene, njena koleginica Iva Ilinčić takođe je odlučila da prijavi policiji šezdesetosmogodišnjeg režisera i scenaristu za seksualno uznemiravanje.

Brojne poznate ličnosti, a pre svega njihove kolege glumci, mladim umetnicama ovih dana pružaju podršku i dive se njihovoj hrabrosti da javno progovore o pretrpljenoj torturi.

Miloš Biković danas se oglasio na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram i podržao koleginice, uz poruku svim ženama, žrtvama nasilja, da se ne plaše, te da prijave nasilnike.

- Milena je moja prijateljica. Moja hrabra prijateljica, i to sam oduvek znao, i kad sam je gledao na ispitima na FDU i dok smo radili u Rusiji zajedno. Iva je divna mlada umetnica, iz moje pozorišne kuće, bio sam asistent na njenoj klasi, i sad je pokazala koliko je zrela. Da se nije desilo u mom bliskom okruženju, mojim prijateljicama, mojim koleginicama, devojčicama koje sam gledao kako rastu u divne mlade žene i umetnice, verovatno nikada ne bih znao koliko to može da bude strašno. One znaju da imaju moju ljubav i moju podršku. Njih dve, i sve moje koleginice, ali i bilo koja žena koja se ikada našla ili će se naći u sličnoj situaciji. Nisi sama. Tiče me se. A svi oni koji broje glasove podrške, lajkove ili krvna zrnca – prave od ove teme ono što ona nikad ne sme da postane. Možda ne znaju šta rade, ne odobravam i ne učestvujem. Ovom prilikom želeo bih da ohrabrim i ostale žene koje su imale slično iskustvo da istupe i progovore - napisao je glumac.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: bikovic/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.