SKUPLJA HRABROST ZA ODLAZAK U LESKOVAC: Sloboda Mićalović prvi put nakon smrti oca odlazi u rodni kraj

Glumica Sloboda Mićalović rođena je u Leskovcu, a sada se prisetila svojih studenskih dana, kako se snalazila, ali i o neprijatnostima koje je imala zbog govora južne pruge.

- Moraš biti snalažljiv kada sa 17 godina upišeš fakultet i iz Leskovca dođeš u Beograd i nemaš nikoga. Imala sam ja Vericu Rakočević koja mi je tetka, ali ona žena ima svoju porodicu, decu, nisam mogla da joj se "nakačim na vrat" i da živim tu. I onda moraš da shvatiš da moraš da se boriš. Moje opredeljenje je bilo da se borim kvalitetom, ulogama i talentom - rekla je Sloboda.

Kada su je pitali da je bilo teško preći sa leskovačkog na beogradski govor, Sloboda je odgovorila:

- Da. Smejali su mi se, uglavnom, i nije mi bilo prijatno. Ali sam ja bila toliko stabilna i rekla sam "čekajte, ljudi, pa dajte mi malo vremena". Odlučila sam da radim na tome sa profesorkom Mrkić, koja je strpljivo radila sa mnom.

Međutim, kada je ''pukne'' emocija i to neka jača, ume da priča ''po leskovački''.

- Kada nešto objašnjavam ili se raspravljamo oko nečega, Vojin mi ispravi akcenat, pa ga i ja ispravim, pa nastavim dalje da objašnjavam - priča kroz smeh Sloboda.

U rodnom gradu nije bila od smrti svog oca, Dragana Mićalovića koji je preminuo 2017. godine.

Međutim, uskoro počinje snimanje baš u Leskovcu i kako kaže psihički se priprema za to.

- Bolno mi je. Biću tamo mesec dana i pokušavam sada to da prevaziđem. Ono što je interesantno je što su lokacije snimanja dodatano emotivno otežavajuće. Snimaću u crkvi u kojoj sam se krstila, pa okolina, pa sam grad - rekla je Sloboda, u emisiji "Šta sam sebi & ko sam tebi" na K1.

Izvor: Novosti.rs
Foto: sloboda_micalovic_boba/Instagram

Pogledajte još