NAŠ DRUGI ROĐENDAN: Nakon trovanja gasom, oglasila se Nikolina Pišek (FOTO)

Nikolina Pišek i njena naslednica Una u noći između subote i nedelje otrovale su se ugljen-monoksidom, a nakon brze reakcije supruga Vidoja Ristovića njihovi životi su spaseni. Prijatelji bračnog para pronašli su bez svesti voditeljku i Unu, nakon čega ih je hitna pomoć prevezla u bolnicu.

Naime, 44-godišnja Zagrepčanka se povodom toga oglasila putem socijalne platforme Instagram, gde je objavila fotografije iz bolnice u kojoj su se ona i njena šestogodišnja ćerka nalazile.

Harizmatična glumica svojim pratiocima skrenula je pažnju na simptome ovog "tihog ubice" i da, ukoliko ne poseduju u svom domu detektor ovog gasa, da iste kupe.

Pišekova je u svojoj objavi istakla da je 7. februar njen i Unin drugi rođendan.

Nikolina je napisala:

- Naš drugi rođendan, 7. februar. Jer sam još uvek živa. Kao i moja devojčica. I ćerkica prijatelja koja je to poslepodne 6. 2. bila kod nas na igranju. Samo zbog intuicije mog muža preživele smo trovanje ugljen-monoksidom. Una je bila lakše otrovana od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga su živi moji psi jer žive i dišu na tridesetak centimetara visine. A CO je lakši od vazduha. I prvo će zapuniti gornje delove vaših stanova. Zavisno o kubikaži prostora i brzini kojom curi, i o visini vaših svodova - tim tempom će vas ubiti. Tiho. Bez alarmirajućih znakova da vaša vitalna tkiva upravo u tom trenutku odumiru. A taj proces se - u trenutku kad tihi ubica krene ulaziti u vaša pluća, vezivati se u krvi za hemoglobin i distribuirati se po vitalnim organima - upravo počinje događati. Stanična smrt. Jedna po jedna odumiru stanice vašeg moždanog tkiva, srca kojem potiho prijeti infarkt, jetre i bubrega. A vi ćete u tom trenutku osećati glavobolju, vrtoglavicu, srce će vam lupati, imaćete osećaj mučnine. Neće biti iritacije sluznice, neće biti šmcanja, kašljanja, osećaja gušenja, osipa... Ničega što bi moglo upućivati na to da se nalazite na putu prema večnom miru. Nećete biti niti bledi, ne. Niti plavičasti, niti ljubičasti. Ništa od toga. Možda ćete, kao i ja, popiti tabletu za smirenje jer će vam glavobolja i lupanje srca proći nakon sto se naspavate. I leći ćete. Poslednji put u svom životu, ukoliko nećete imati ludačku sreću kakvu smo imali mi. Zaspati i biti nesvesni onoga što sledi. Svetla Hitne pomoći, policije, interventnih jedinica gradske plinare, vatrogasaca, plača i očaja vaših najbližih, sirena, žutih i plavih rotacija na fasadi kao svedoka tragedije. Vas više nema. Kraj. Zato vas molim da ne ignorišete moje neznanje i nebrigu i sve što mi možete pripisati. Kao i ja mnogima od vas, jer znam da nemate svi detektore CO u stanu. Kupite ga odmah.

Autor: Nadlanu.com/T.K.
Foto: nikolina_pisek/Instagram

Pogledajte još