MOJOJ MAMI UMESTO MATURSKE SLIKE: Severina se dirljivim rečima oprostila od Đorđa Balaševića

Danas je u Novom Sadu nakon kratke bolesti preminuo čuveni kantautor Đorđe Balašević. Vest o njegovoj smrti potresla je čitav region, a putem društvenih mreža, kolege, prijatelji i fanovi opraštaju se od Balaševića dirljivim porukama.

Popularna hrvatska pevačica Severina oglasila se putem Instagrama i uz zajedničku fotografiju podelila priču o tome kako su se upoznali, te kako je bila gošća na njegovom koncertu u Novom Sadu.

- ...ovo je naš prvi susret 2001. godine u Novom Sadu. Slučajno smo se sreli u jednoj piceriji... Pitala sam ga čime se hrani da piše onakve tekstove... nasmejao se... A onda me jedno veče nazvao i rekao da nije nikada imao gosta na koncertu i da bi voleo da gostujem na njegovom koncertu u Novom Sadu, kao gost iznenađenja. Bila sam u Nemačkoj i ispala mi je slušalica iz ruke... nisam ništa govorila, nisam verovala, a on je nastavio: "Ako će ti to biti problem zbog gostovanja u Srbiji, razumeću ako me odbiješ..." "Ako me odbiješ?" Pa moja prva kupljena kaseta je "Boža zvani Pub", kupljena u "Fotomuzikaliji" u Splitu 1982. Nasmejala sam se i rekla da je baš duhovit. "Da li bi mi otpevala "Virujen u te" i "Ja samo pjevam", to su mi najlepše pesme. Znam sve što si napisala... A i moj sin Aleksa bi voleo da dođeš na koncert." To je bio osećaj kao da sam položila sve na fakultetu (mojoj mami umesto maturske slike prilažem ovu). Kao da me dekan zove da budem s njim na bini, kao neki najbolji student iz klase... Mislila sam se, okej, ako me sad nazove i Springstin, mogu mikrofon o klin... Meni je to bilo isto. Najavio me ovako: "Kaže meni moj sin - tata, sve je to okej, ali ja bih da dovedeš Severinu na koncert." Ljudi u publici su se smejali i mislili da priča vic. A onda je rekao: "Kakav bih ja to bio otac, da ne ispunim sve želje... Sine, evo ti Severina..." Pevala sam i "Virujen u te" i "Ja samo pevam" i nakon toga smo ostali u kontaktu... On je napisao onaj izmenjeni tekst pesme na Porinu "Mala je dala" 2001. "Dušo, znaš, koliko god te neko voleo, nikad te neće razumeti i ne očekuj da te razumeju... Tamo gore na bini ne razume te niko ko nije gore odigrao puno utakmica... Olujno je tamo gore gde nas nije puno stiglo..." Ti si bio vrh, ona višnja na vrhu torte, bila sam i "Provincijalka" i "Devojka sa čardaš nogama". Sve žene su čekale baš takvog, iz tih pesama... i bio si takav. Ne znam kako se oprostiti... Otišao je stražar dubljeg smisla. Voli te tvoja Marija - napisala je Severina.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: severina/Instagram

Pogledajte još