LAKO DO ŽELJENOG REZULTATA: Pet ultimativnih pravila za primenu hajlajtera

Primena hajlajtera osiguraće licu blistavost, ali važno je da usvojite određena pravila za njegovo nanošenje!

U vreme kada je blistava, sveža i sjajna koža imperativ, hajlajter je neizostavan član svakog kozmetičkog nesesera. Ovaj proizvod služi kao posvetljivač određenih delova lica i dolazi u različitim formama – tečnoj, kremastoj, kompaktnoj, praškastoj. No, iako ste pročitali brojne stručne savete i odgledali mnoge tutorijale, i dalje niste sigurni koji je najbolji postupak za nanošenje ovog preparata? Upravo zbog toga, objedinili smo pet neizostavnih, ekspertskih pravila za primenu hajlajtera. Oni će vam, bez sumnje, olakšati posao i osigurati željeni rezultat.

Ultimativna pravila za primenu hajlajtera

Isprobajte boju šampanjca

Ova nijansa hajlajtera odgovara svima. Hajlajter u kremastoj formi, bez dodatih sedefastih čestica, omogućava kreiranje potpuno prirodnog efekta na koži.

Umereno s količinom

Većina žena nanosi hajlajter u debljem sloju, što može samo da kreira efekat "plastičnog lica". Dakle, nanesite ga u manjoj količini na kažiprst, srednji i domali prst, a potom njima blago protrljajte dlan suprotne šake (tako ćete ukloniti višak preparata). Potom, tapkajte prstima gore-dole po jagodicama obraza, te – na kraju – ostatak hajlajtera utrljajte u lukove obrva i središnji deo brade. Vrh nosa samo dodirnite prstom.

Zaboravite na pregib nosa

Nemojte nanositi hajlajter na ovaj deo lica, osim ukoliko vaš nos nije izrazito pljosnat. U suprotnom, mogao bi se stvoriti utisak prekomerne masnoće. A to sigurno ne želite!

Ponovo nanesite hajlajter na jagodice obraza

Umočite još jednom prste u hajlajter i istapkajte jagodice obraza, a potom nanesite rumenilo. Hajlajter će se videti ispod rumenila, zbog čega će koža delovati kao da je osvetljena iznutra. Potrudite se da kombinujete rumenilo u boji breskve i hajlajter u boji šampanjca.

Mat izgled kože (skoro) podjednako je važan kao i sjaj!

Ukoliko pojedini delovi lica ostanu mat, oni na koje ste naneli hajlajter posebno će doći do izražaja. Upravo zbog toga, na čelo – kao i na nos – nanesite malu količinu pudera u prahu. Tako jednostavan, a opet tako delotvoran trik!

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još