SREĆNO SAM NEUDATA: Katarina Radivojević iskreno o privatnom životu

Pre nešto više od deset godina glumica Katarina Radivojević (42) spakovala je kofere i zaputila se u Ameriku gde su je čekale primamljive poslovne prilike. Prvo je živela u Njujorku, zatim u Los Anđelesu da bi pre izvesnog vremena a zbog angažovanja u našem Konzulatu, život ponovo skrojila u Velikoj jabuci i ne krije da je sada tamo njen dom, dok u Beograd navraća samo službeno. Razlozi zbog kojeg je krajem prošle godine sela u prekookeanski avion, doputovala u Srbiju i ostala ovde par meseci jeste rad na seriji "Ljubav ispod zlatnog bora" Slobodana Šuljagića čije se emitovanje očekuje uskoro na televziji Pink.

Kojom tematikom se bavi nova serija u kojoj tumačite glavnu ulogu, a snimali ste je na Zlatiboru?

- Dva meseca smo boravili na planini, a mada sam se u početku bunila jer sam zbog porodice želela da sam u Beogradu, na kraju se ispostavilo da mi je, budući da sam preležala koronu, boravak u "vazdušnoj banji" prijao. Snimili smo melodramu s elementima komedije i trilera. Igram Bojanu estetskog hirurga, koja na dan rođendana, zatiče supruga u krevetu s drugom ženom. Ne sluteći da se ispod čaršava krije njena najvažnija saradnica odlazi na planinu i tamo upoznaje novu ljubav.

Da ste vi birali koja će reakcija vaše junakinje nakon emotivnog razočarenja biti kakav biste joj scenario napisali?

- Do sada nisam imala slično iskustvo, jer se nikada nisam udavala. Srećno sam neudata, pa se može kazati da tako izbegavam ovakava scenarija. Šalu na stranu, ali izdaja na tom nivou je vrlo bolna. Ljudi često ne mogu da se nose s njom.

Može li prevara da se oprosti?

- Verujem da može, ali ne i da ju je moguće zaboraviti. Najvažnije je nakon svega živeti u miru sa voljenom osobom. Poverenje je teško povratiti.

Teške momente koji su nastupili prvih godina jer niste poznavali ljude, niti jezik savladali ste kroz veru. Koliko vam je bitno da ste okrenuti Bogu?

- To čini moj identitet. Mislim da me izdvaja i čini egzotičnijom. Vera mi uvek daje snagu kada je najteže. U toku je post, uglavnom kuvam sama, mada ovde imamo dosta vegan opcija, pa mi stoga ne pada teško da postim. Volela bih da sam za naredni praznik kraj roditelja. Uživam u farbanju jaja i već znam gde se ovde mogu kupiti najbolje boje. Pre par godina Uskrs je padao tokom Coachella festivala, te sam tamo ponela materijal i ispratila tradiciju.

Da li je tačno da ste prestali da praktikujete kundalini jogu jer vam se učinilo da vas odvaja od vere?

- Mada njeni sledbenici nikada nisu bili agresivni niti su od mene tražili da se odreknem pravoslavlja, sama sam se ne znam kako odvojila. Godinama nisam postila, pričestila se niti otišla na liturgiju. Nije mi se to dopalo, zato sam molitvom zamenila jogu, meditaciju, pevanje mantri i rađanje kria.

Izvor: Story.rs
Foto: Arhiva/Hello!

Pogledajte još