POBOLJŠANJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE: Od ponedeljka moguće otvaranje tržnih centara, đaci u školama od 19. aprila

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da je od početka sledeće nedelje moguće otvaranje tržnih centara, ukoliko bude nastavljen trend poboljšanja epidemiološke situacije.

Tiodorović je rekao da se može razmišljati i o povratku đaka u škole od 19. aprila, ako bude nastavljena tendencija poboljšanja epidemiološke situacije, koja je još "vanredna".

- Naše su kovid bolnice i dalje veoma pune, još uvek su pod opterećenjem. Ako se nastavi ova dinamika, može se razmišljati o određenim postupcima - kazao je Tiodorović nakon sednice Kriznog štaba u Palati "Srbija", prenela je Beta.

Tiodorović je rekao da je uočeno blago smanjenje broja novozaraženih, da raste broj otpusta u odnosu na prijem u bolnice i da je manje prvih pregleda.

Kazao je da bi đaci mogli da se vrate u škole od ponedeljka 19. aprila, i da nastavu pohađaju po modelu koji je bio primenjen na početku školske godine.

Rekao je da ugostiteljski objekti u zatvorenom još ne mogu da rade, a da će se o popuštanju te mere razmišljati ukoliko situacija bude bolja.

On je naglasio da se vakcinacija protiv korona virusa odlično odvija, naročito u poslednja nekoliko dana.

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još