EKSPERTI OTKRIVAJU: Efikasne strategije za nanošenje anticelulit kreme

Pravilno nanošenje kreme protiv celulita pospešiće učinkovitost njenih aktivnih sastojaka. Evo kako to adekvatno da učinite...

Neravnine i rupice na koži, koje nam narušavaju samopouzdanje, pogađaju većinu žena. Čak 80% pripadnica lepšeg pola suočava se sa nekim oblikom celulita, koji je posledica gubitka elastičnosti kože, loše cirkulacije i nagomilanih toksina.

Nažalost, kada se jednom razvije, celulit je veoma teško u potpunosti ukloniti. No, njegov izgled može se znatno poboljšati, te on učiniti manje vidljivim primenom različitih tehnika – korekcijom ishrane, vežbanjem, anticelulit tretmanima u estetskim centrima, kao i primenom adekvatnih preparata u kućnim uslovima. Ovoga puta fokus stavljamo na anticelulit kreme. Stručnjaci vam otkrivaju kako pravilno da je koristite.

Pet ultimativnih pravila za primenu anticelulit kreme

- Primenom profesionalnih tehnika masaže kod kuće podstaći ćete limfnu drenžu i pomoći aktivnim sastojcima da penetriraju u dublje slojeve kože. Počnite tako što će problematične zone istrljati četkom, kako biste podstakli cirkulaciju. Zatim se istuširajte – da biste zagrejali kožu.

- Zuzmite određeni položaj – sedite prekrštenih nogu pa levom rukom utrljavajte kremu u desnu nogu i obrnuto.

- Zagrejte preparat između dlanova, a zatim pokretima kao da mesite hleb masirajte butine od kolena nagore. Potom, štipkajte butne da biste podstakli cirkulaciju. Počnite sporim pokretima pa postepeno ubrzavajte kako biste izbegli pojavu modrica.

- Na kraju, masirajte regije zahvaćene celulitom širokim, kružnim pokretima, a završite onim dugim i ravnim od zglobova ka srcu.

- Ne zaboravite koliko je važna doslednost. Da biste primetili napredak, neophodno će biti da se ovakvog režima pridržavate najmanje 30 dana.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još