VREME JE ZA AKCIJU: Isprobajte "cat" tehniku - siguran put do ženskog orgazma

Klasične seksualne poze često su nedovoljno stimulativne ženama. Već i vrapci na grani znaju da su ženska tela nešto komplikovanije građena od muških i da je ženama potrebna dodatna stimulacija da bi stigle do orgazma.

Standardne poze, poput misionarske, često ne dovode do orgazma osoba sa klitorisom. Mnoge studije pokazuju da nemogućnost postizanja ženskog orgazma tokom klasične penetracije nije rezultat seksualne disfunkcije nego "nedelotvorne tehnike intimnog odnosa".

Drugim rečima, orgazmi se mogu dogoditi i seks može biti bolji – ako to radite na pravi način.

S tim u vezi, takozvana "cat" tehnika može biti izvrstan način za istraživanje - da li su orgazmi tokom klasičnog odnosa (penetracija penisa u vaginu) uopšte za vas.

Šta je "cat" tehnika?

Naziv CAT dolazi od engleskom termina "coital alignment technique". Nastala je kao varijanta misionarske poze, a njen osnovni cilj da je maksimalno stimuliše klitoris.

Studija iz 2017. godine u "Archive of Sexual Behavior" pokazala je da je stimulacija klitorisa nužna za postizanje orgazma kod većine osoba, te da je oralni seks najdelotvorniji način za postizanje istog.

Najpotrebnije za postizanje orgazma je konzistentno zadovoljsto, blaža stimulacija klitorisa i tehnike koje se fokusiraju na njegovu stimulaciju. Imajući na umu da klasična penetracija penisa u vaginu stimulaciju klitorisa ne postavlja kao prioritet, ova se tehnika smatra nedelotvornom za postizanje ženskog zadovoljstva.

Stoga, "cat" tehnika je doslovno osmišljena sa namerom da uobičajne i udobne seksualne poze izazovu podjednako zadovoljstvo kod oba partnera. Sama tehnika nastala je 1992. godine, a njen tvorac je Edvard Ešel.

Kakva je "cat" poza?

U suštini, "cat" poza je koncentrirana na stimulaciju vulve, a odvija se tako da se partner koji se nalazi gore, namesti u takav položaj da njegova stidna kost ili koren penisa naležu direktno na klitoris partnera koji je dole.

Počinjete u standardnoj misionarskoj pozi. Razlika je u tome što se partneri čvrsto priljube i što se muškarac kreće doslovno kližući se gore-dole na partnerki i time joj stimulira klitoris. Dakle, umesto što se insistira na prodoru i dubini penetracije, od toga je važnija masaža klitorisa.

Možda će vam trebati neko vreme da se uigrate i shvatite kako da pravilno primenite ovu tehniku, no nemojte odustati! Istraživanja pokazuju da su parovi nakon uvođenja "cat" tehnike imali daleko više zajedničkih orgazama.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još