Online konferencija Architecture / Building / Creation / Design - Konferencija o trendovima u arhitekturi i dizajnu prostora

Color Media Communications u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije uoči 17. Međunarodne arhitektonske izložbe La Biennale di Venezia organizuje online konferenciju Architecture / Building / Creation / Design - konferenciju o trendovima u arhitekturi i dizajnu prostora koja će se održati 20. maja 2021. godine sa početkom od 11.00 časova.

Ovogodišnji predstavnik Srbije na Bijenalu arhitekture u Veneciji su Moderni u Beogradu (MuBGD). Tim sačinjen od osam arhitekata, projektovao je i proizveo izložbu pod naslovom „Osmi kilometar/ 8th kilometer“. Predlog izložbe izabrao je Stručni savet i komesar Slobodan Jović putem otvorenog konkursa za dizajn organizovanog od strane Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

MuBGD tim interpretirao je temu 17. Bijenala arhitekture u Veneciji Kako ćemo živeti zajedno? kroz odnos život – rad, koji generiše oblike kolektivnosti i manifestuje se kroz odnos proizvodne baze gradova i izgrađene urbane strukture. Poseban predmet istraživanja koji čini osnovni sadržaj izložbe u Paviljonu Srbije je Bor, rudarski grad smešten u istočnoj Srbiji. Prostorno-geografski pozicioniran u okviru rudarskog basena obojenih metala, ovaj grad je urbanistički i arhitektonski razvijen u periodu posleratne industrijalizacije, čime je nadograđen njegov multikulturalni karakter prethodno razvijen zahvaljujući osnovnoj privrednoj delatnosti ovog grada – rudarstvu.

Na konferenciji će biti predstavljen projekat "Osmi kilometar", pored toga govorićemo o mladoj arhitektonskoj sceni u našoj zemlji, budućnosti arhitekture, novim trendovima i izazovima, saznaćete i na koji način se arhitekte organizuju i edukuju.

Na linku možete pogledati detaljniju agendu događaja: http://communications.rs/abcd/

Konferencija se odvija u onlajn formatu putem ZOOM aplikacije, svi zainteresovani gledaoci događaj mogu pratiti putem live streama na YouTube kanalu Color Media Communications.

Pogledajte još