Održana online konferencija: "Zima 2022/23 magazina SkiYU"

Olimpijski centar Jahorina u saradnji sa kompanijom Color Media Communications pokrenuo je krajem 2022. prvi luksuzni, regionalni magazin o skijanju - SkiYu, te su čitaoci u mogućnosti da se informišu o ponudama smeštaja, školama skijanja, ski stazama širom regiona, ali i da pročitaju interesantne intervjue sa poznatim licima sadašnje i nekadašnje ski scene.

Kako bismo sumirali utiske o zimskoj sezoni koja je na izmaku, organizovali smo konferenciju "Zima 2022/23 magazina SkiYU" i okupili čelne ljude ski-centara i vodećih hotela u regionu. Konferencija je održana u sredu, 5. aprila, sa početkom u 10.00h, a svi zainteresovani gledaoci snimak konferencije mogu pogledati na YouTube kanalu Color Media Communications, ulaskom na link ovde.

Učesnici konferencije bavili su se krucijalnim pitanjima od značaja za sledeću sezonu, kao i analizama sezone koja je na izmaku.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, u uvodu je istakao da ovaj ski-centar ima velike planove za narednu sezonu iako je ova bila veoma teška, imajući u vidu toplu zimu i visoke temperature.

- Zaključak je veoma jednostavan. Mora da se ulaže u sisteme za osnežavanje. Iako smo imali najmoderniji sistem veštačkog osnežavanja, zbog tople zime i visoke temperature nismo mogli da radimo. Što se daljih planova tiče, mi ćemo u saradnji sa Vladom Republike Srpske raditi mnogo velikih infrastrukturnih projekata, a već sada radimo jedan potpuno novi ski-centar Igrište, u blizini opštine Vlasenica gde je u toku izgradnja dve nove staze, to su veliki infrastrukturni radovi i mislim da ćemo sa tim ski-centrom pokrenuti razvoj čitavog tog kraja i zaposliti oko 2000 ljudi. Već sada se veliki broj hotela interesuje da dođe i investira - rekao je Ljevnaić.

Ljevnaić je zaključio da je fokus sada na letnjoj sezoni koja te takođe jako važna, kako bi se održao kontinuitet u radu i zadržala radna snaga koja je svakako jedna od važnih tema kada je u pitanju budućnost poslovanja.

Đuro Milošević, direktor Skijališta Crne Gore istakao je da naredne sezone posetioce čekaju nove staze, ali i novi objekti koji će biti atraktivni kako za zimski, tako i za letnji turizam, sve u cilju popularizacije skijanja i boravka na planini.

Utiske o zimskoj sezoni na Zlatiboru imali smo priliku da čujemo od Bojane Božanić, generalne direktorice Gold Gondole Zlatibor.

- Što se tiče same atrakcije Gold Gondola, otkako je otvorena, pre dve godine i nekoliko meseci, za nju vlada veliko interesovanje. U januaru, negde baš na dvogodišnjicu početka rada, imali smo 500.000 putnika, sada već negde blizu 530.000 ljudi. Mislim da su to veoma značajne brojke. Ono što sam primetila u prethodnom periodu radeći u planinskom centru jeste da centri treba da prestanu da budu zavisni od snega i da planiraju rad za 365 dana sa letnjim sadržajima. Cilj nam je konstantan broj putnika u svim mesecima i trudimo se da kroz dodatne sadržaje i nove aktivnosti zadržimo stare i pridobijemo nove goste. U narednom periodu, radićemo na brendiranju lokalnih biznisa, promovisanju streličarstva i drugih sportova na trasi gondole. Fokus je svakako na očuvanju prirode i prirodnih resursa - saopštila je Bojana.

Na konferenciji su učestvovali i Veljko Golijanin, direktor Ski-centra Ravna Planina i Aleksandar Prović, direktor hotela Vučko Jahorina.

Učesnici su se usaglasili da je razmena iskustava od velikog značaja za poslovanje, te je važno da Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina ostanu komplementarni kao ski-centri, jer zajednički mnogo toga mogu da ponude gostima. U prilog tome, zaključak učesnika konferencije je da je pokretanje magazina "SkiYU" dobar početak i osnova koja pre svega doprinosi poboljšanju saradnje regionalnih ski-centara.

Pogledajte još