MIKROBLEJDING: Sve što je potrebno da znate o poznatoj tehnici iscrtavanja obrva

Ukoliko ste razmišljali o tetoviranju obrva, na pravom ste mestu.

Ako nemate tu sreću da ste rođeni s gustim obrvama, verovatno ste osuđeni na svakodnevno iscrtavanje. Srećom, postoji mikroblejding, koji uveliko skraćuje svakodnevnu mejkap rutinu. Kakva je tačno tehnika u pitanju, kako se sprovodi i da li je trajna, saznajte u nastavku.

Šta je mikroblejding?

U pitanju je tehnika tetoviranja obrva. Superfina olovka (koja u sebi sadrži od 12 do 15 igala) ubacuje pigemnt u kožu. Vrh igala je toliko tanak da stvara efekat dlačica na obrvama. U poređenju s drugim tehnikama, mikroblejding daje prirodniji izgled i bolje simulira samu dlaku.

Da li je u pitanju vrsta tetovaže?

Na neki način jeste. Ova tehnika koristi isti princip kao tetovaža (superfine tanke iglice), ali za razliku od tetovaža, pigment se utiskuje u površinske slojeve kože. To znači da je mikroblejding poluprivremena tetovaža.

Kako izgleda tetoviranje obrva?

Isprva vam stručnjak iscrta željeni oblik. Ukoliko ste zadovoljni, namaže antiseptik koji umrtvljuje tkivo oko obrva, a zatim oslikava obrve u određenom obliku i određenom bojom. Proces traje oko sat vremena. Moramo da napomenemo da mikroblejding nije bezbolan, a koliko je neprijatan, zavisi od pojedinca do pojedinca.

Briga o obrvama nakon tetoviranja

Prva dva dana nakon tetoviranja obrva potrebno je očistiti tetovirani predeo destilovanom vodom i tuferom ili parčetom vate. Takođe, svakih nekoliko sati nanosite kremu koju će vam stručnjak preporučiti. U narednih pet dana, čistite obrve ujutro i uveče, a kremu nanosite tri puta dnevno.

Predeo oko obrva će se možda perutati, biti otečen i crven. Zato izbegavajte odlazak na treninge, kako pojačano znojenje ne bi izazvalo infekciju.

Mesec dana nakon tetoviranja obrva, biće potrebno otići na popunjavanje, a posle toga, mikroblejding može da traje od 12 meseci do čak tri godine, u zavisnosti od načina života i samog tipa kože.

Ono što možete sami da uradite kako biste sprečili da pigment izbledi jeste da izbegavate sunce i korišćenje preparata koji sadrže retinol ili glikolnu kiselinu u predelu oko obrva. Isti je slučaj i s pilingom – ne nanosite ga na predeo oko obrva!

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još