Eurobank donirala UNICEF-u 1,2 miliona dinara za kupovinu inkubatora za adekvatnu negu prevremeno rođenih beba

Eurobank i u ovoj godini nastavlja sa podrškom zdravstvenom sistemu Srbije, doniranjem sredstava za nabavku inkubatora u vrednosti više od 1,2 miliona dinara, za neonatalno odeljenje u Kragujevcu. Donacija je realizovana na poziv UNICEF-a, a u cilju adekvatnog lečenja tek rođenih beba koje su zaražene koronavirusom.

Koronavirus, nažalost, ne štedi ni živote najmlađih i sve su učestaliji slučajevi oboljevanja od kovida među tek rođenim bebama. Upravo zato je podrška u vidu nabavku neophodne medicinske opreme ključna, jer može da spasi živote beba obolelih od kovida.

- Podrška zdravstvenom sistemu jedan je od stubova društveno odgovornog poslovanja Eurobanke. Ovoga puta smo svoju podršku iskazali kroz odgovor na poziv UNICEF-a da pomognemo najmlađim članovima našeg društva, bebama zaraženim virusom Covid-19. Obezbedili smo sredstva za kupovinu inkubatora zahvaljujući kom će bebe moći da se izbore sa ovim opakim virusom, a to zaista nema cenu. Naravno, i u budućnosti ćemo nastaviti da se zajedničkim snagama borimo za što kvalitetniji zdravstveni sistem - istakla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke.

- Eurobank je dugogodišnji partner UNICEF-a sa kojom smo realizovali brojne inicijative za dobrobit dece. Ova donacija nam omogućava da dodatno ojačamo kapacitete neonatalne jedinice u Kliničkom centru Kragujevac koja obuhvata čak 13 porodilišta u koju dolaze bebe iz Centralne i Jugoistočne Srbije. Zahvalni smo Eurobanci na redovnoj podršci radu UNICEF-a u Srbiji i na prepoznavanju važnosti kampanje Tako mali da bi u srce stali koja je usmerena na modernizaciju neonataloške službe u Srbiji. UNICEF nastoji da osigura visokokvalitetnu specijalizovanu neonatalnu negu za prevremeno rođene bebe i verujem da ćemo u saradnji sa ovako posvećenim partnerima uspeti da doprinesemo smanjenju smrtnosti prevremeno rođene dece - izjavila je Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a.

Dugogodišnje partnerstvo Eurobanke i UNICEF-a rezultiralo je brojnim akcijama za pomoć zajednici, pa ni ovaj apel nije prošao nezapaženo.

Podrška celokupnom društvu i zajednici u kojoj posluje oduvek je bila prioritetna u poslovanju Eurobanke. Neposredno nakon proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, Eurobanka je donirala 6 miliona dinara za nabavku neophodne medicinske i zaštitne opreme, a ubrzo potom i dodatnih 1,2 miliona dinara za nabavku kiseoničkih protokomera.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još