ZOI I MIA SU MOJE NAJVEĆE BLAGO, HOĆU JOŠ DECE: Mašan Lekić iskreno o roditeljstvu i planovima za budućnost

Mašan Lekić pre tri meseca dobio je ćerku Zoi sa trinaest godina mlađom izabranicom Kristinom, a kako kaže voleo bi da proširi porodicu i poveća natalitet u Srbiji.

Autor i voditelj emisija "Dosije" i "Na mestu zločina sa Mašanom Lekićem", krajem februara dobio je drugu ćerku sa devojkom Kristinom, a kako kaže njegove mezimica Zoi, kao i Mia koju ima sa bivšom suprugom Mirom su mu najveći pokretači u životu. Živi na relaciji Beograd - Zlatibor, gde je njegova oza mira i spokoja. Na Zlatiboru poseduje dve vikendice, ali često boravi u jednoj sa Kristinom i ćerkom.

- Moja Mia i Zoi su nešto najvrednije na svetu i nadam se da će ih biti još. Voleo bih da se natalitet u Srbiji poveća - rekao je Lekić, a onda otkrio da trenutno renovira jednu vikendicu.

- Imam kuću na Zlatiboru koju sređujem i imam jednu malu brvnaru. To je Kristinina koja se nalazi u jednom selu na Zlatiboru i koje je dovoljno daleko od centra. Znači nema uopšte gužve i pogled je savršen. Sa tog vrha gde se ona nalazi se vidi Durmitor - rekao je on.

Poznato je da Mašan Lekić u svojim emisijama obrađuje teme o kriminalu i zločinima u našoj zemlji, te je upitan koliko je na to uticala činjenica da je on odrastao tokom devedesetih godina, kada je kriminal cvetao na ovim prostorima.

- Ja se sećam tih 90-ih. Tamo negde 1991. i 1992. po statistici je samo u Beogradu bilo ubistvo na svaka tri dana i tada je emisiju iz te sfere radio Igor Spasov, nažalost sada pokojni. On je bio pionir novinarstva crne hronike za televiziju. Mi smo se posle upoznali i mogu da kažem da je to bio jedan sjajan čovek. Dosta mi je pomogao u karijeri, savetima pre svega - istakao je Mašan, a onda se osvrnuo na to kakav treba da bude jedan novinar koji radi na TV da bi bio uspešan.

- Svako ko radi na televiziji treba da bude kreativan. Naravno, treba da bude i dobro informisan i pre svega neutralan. Znači da ima i jednu i drugu stranu kada izveštava. Mi se kroz emisiju "Dosije" trudimo da prikažemo kada je neko ubistvo u pitanju kako je rađena istraga, ali pokušavamo nekad i zbog čega je došlo do toga, kakav je profil ubice, da li je možda sve krenulu kada je on bio mali, dakle iz detinjstva, od roditelja. Treba gledati široko - naglasio je Mašan.

Voditelj se osvrnuo i na svoje koleginice koje rade na TV, te odgovorio na pitanje koliko je bitno za voditeljku na televiziji da dobro izgleda i da li postoje neke koje su na malim ekranima samo zbog svoje spoljašnjosti.

- Za mene su pre svega sve žene lepe i deca lepa. Ima žena koji su sjajni novinari. Isto tako ima žena koje su mnogo hrabrije od muškaraca. Hrabre da postave parvo pitanje u metu - istakao je on i dodao:

- Isto tako znam žene koje su sjajni novinari, a nisu, kako neki drugi kažu, toliko atraktivne, ali su sjajne u svom poslu.

Izvor: Blic.rs
Foto: lekicmasan78/Instagram

Pogledajte još