IZABERITE PRAVU: Feng Šui saveti za stvaranje sklada i harmonije u domu zahvaljujući bojama

Svako od nas je ljubitelj određene boje. Boje koje vam prijaju govore mnogo o vama, iako toga možda niste ni svesni.

Upotreba boja prema Feng Šuiju može uneti harmoniju u vaš dom. Boje imaju veliki uticaj na ljude i svako od nas na manje ili više predvidiv način reaguje na određenu boju, koja unosi određenu Feng Šui energiju u jedan dom. Kako bi prizvali sklad i harmoniju važno je da znate šta koja boja predstavlja.

ŽUTA

Feng Šui boja sunčeve svetlosti. Žuta boja stvara dobru atmosferu u kuhinji, dnevnoj sobi i dečijim sobama. Od boje suncokreta pa sve do bledo žute – sve su poželjne u enterijeru.

CRVENA

Feng Šui boja strasti, romantike i odvažnosti. Crvena boja je najjača od svih prema Feng Šui učenju i ona u dom unosi radost, uzbuđenje i ojačava seksualnu želju. U Kini je crvena boja vezana za sreću, u Indiji je boja braka, a simbol je ljubavi na Zapadu.

ZELENA

Kada je zelena boja u pitanju reč je o zdravlju, rastu, svežoj energiji i regeneraciji. Zelena boja je pogodna za ljudsko zdravlje jer je u dodiru sa prirodom, ali je važno prilikom upotrebe ove boje u enterijeru kombinovati njene nijanse kako bi se maksimalno privukla pozitivna energija.

NARANDŽASTA

Ukoliko je crvena boja previše intenzivna za vas, blaža varijanta je narandžasta boja. Optimistična, otvorena i veoma društvena, ova boja podstiče živ razgovor i dobro raspoloženje u kući, dok nas podseća na letnja predvečerja i sedenje kraj vatre.

BELA

Boja svežine, novih početaka i nevinosti. Takođe ako niste znali bela boja u sebi sadrži sve druge boje, što objašnjava zašto svi ostaju zadivljeni pred čistim belim prostorom. U njoj zapravo svako od nas vidi svoju omiljenu boju.

PLAVA

Veličanstvena plava boja, tako umirujuća i puna spokojstva. Od nebesko plave pa sve do tamne indigo varijante, sve nijanse plave boje su poželjne u enterijeru. Odlična je za privlačenje dobrog zdravlja, novca i ima pozitivan uticaj na karijeru.

Izvor: Mojenterijer.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još