LION'S RUN: Najskuplji i najluksuzniji automobili dolaze u Beograd

Beograd će u utorak 22. juna biti centar evropskog visokog life-style-a i mesto na kojem ćete imati ekskluzivnu priliku da vidite neke od najskupljih i najluksuznijih automobila na svetu, kao što su Ferari SF90, Lamborghini, Bugatti.

Naime, jedinstven automobilski događaj Lion's Run iz Nemačke, se održava dva puta godišnje: leti i zimi na različitim, pažljivo biranim lokacijama širom sveta. Ove godine izabrao je srpsku prestonicu, kao jednu od destinacija za svoj autentični automobilski spektakl.

Prestižni automobili u Beograd stižu u popodnevnim satima, a pit stop će im biti ispred hotela SAINT TEN, u ulici Svetog Save koja će od raskrsnice sa Knjeginje Zorke do Slavije biti rezervisana i potpuno zatvorena isključivo za ovaj događaj. Ovo će biti svojevrsna revija najskupljih i najekskluzivnijih automobila na svetu kao što su: Ferrari SF90 Stradale, Lamborghini Huracan Evo, Pagani, Bugatti Veyron, Koenigsegg Agera, kao i neizbežan Aston Martin DB11 racing.

Organizatori skupa Sven Salomon i Rodžer Štajninger, napominju da revijalni spektakl uvek pažljivo i detaljno planiraju, počev od gradova i trasa kroz koje prolaze, pa do hotela i ulica u kojima se zaustavljaju. Ističu da žele da i drugi vide koliko je Beograd zanimljiv i grad pun dobre energije.

Beograd je jednostavno savršena lokacija za ovakav događaj. Srbija je zemlja koja neprestano napreduje i razvija se u svim aspektima, bilo da se radi o ekonomiji, turizmu ili kulturi. Svrha našeg osmogodišnjeg poslovanja je da klijentima omogućimo da se dobro provedu putujući sa nama. Cilj celog projekta je biznis umrežavanje. Lion's Run nije samo "turisticka agencija" već organizacija koja povezuje kontakte u ekonomiji, biznisu i politici, čime spajamo lepo i korisno, navode orgnizatori predstojećeg događaja.

Odluka da borave baš u srcu Beograda, u hotelu SAINT TEN kažu, bila je logičan izbor. Privukla ih je intimna i profesionalna atmosfera hotela. Šef projekta Majkl je pronašao ovo prelepo mesto nekoliko meseci pre početka Lion's Run-a. Odlučili smo da umesto hotela iz međunarodnih lanaca, našim članovima pružimo opuštanje i uživanje u ovom divnom i intimnom butik hotelu, dodaju oranizatori.

Miroslavu Miciću, vlasniku hotela SAINT TEN i direktoru hotela Vladimiru Marinkoviću posebno je zadovoljstvo što ekipa Lion's Run-a ponovo dolazi u SAINT TEN.

- Timu organizatora se naš hotel dopao zbog personalizovanog servisa, vrhunske usluge, kao i luksuznog i konfornog enterijera. Prestižan izgled hotela, udobnost i usluga sa akcentom na svakom gostu čine nas jedinstvenim. To sve je dovelo do realizacije događaja za pamćenje, pre svega za sve ljubitelje brzih i luksuznih automobila - napominje Marinković.

Dodajući da je SAINT TEN kao član Small Luxury Boutique Hotels grupacije bio sasvim prirodan izbor Lion's Run-a.

SAINT TEN postao je jedan od simbola Vračara i Beograda i zbog bogate i ineteresantne istorije mesta na kojem je izgrađen.

- Staru kuću u ulici Svetog Save 10 sagradio je poznati arhitekta Stojan Veljković 1929. godine. Delovi njegovog prepoznatljivog arhitektonskog izraza u kombinaciji sa masonskim simbolima i danas se mogu videti na fasadi hotela. Pored očaravajuće arhitekture i čuvene porodične tradicije duge skoro jedan vek, kompletna istorija same lokacije je prepuna simbolike i značenja. Svetog Save 10, u staroj Jugoslaviji vezivana je za razne intrige, ali i luksuz i brze automobile - rekao je Micić, podsećajući da je Sporazum Cvetković - Maček, potpisan na ovoj lokaciji, a u čijoj je realizaciji učestvovao i Duško Popov.

- Pred Drugi svetski rat, Duško Popov kao agent engleske tajne obaveštajne službe MI6 učestvovao je u potpisivanju ovog sporazuma. Posle rata Popov je Ijanu Flemingu poslužio kao insipracija za kreiranje lika Džejms Bonda. Glumac Šon Koneri koji je dobar deo svoje karijere bio u ulozi tajnog agenta 007, privatno je vozio Porche 356A Speedster, a taj model Porshea iz 1954. godine nalazi se upravo kod nas u SAINT TEN hotelu - zaključuje Micić.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još