Olimpijski komitet Srbije i Zaječarsko pivo - Partnerstvo za bolje uslove srpskih sportista

Sport je utkan u svaku poru srpskog društva. To je trajna i snažna vrednost koju dele Zaječarsko pivo i Olimpijski komitet Srbije, koji više od 12 godina sa uspehom zajednički grade sportske pobede, promovišu fer-plej i rezultate zasnovane na timskom radu. Sa velikim ponosom nastavljaju da pružaju podršku razvoju srpskog sporta i da pomažu našim sportistima na putu ka Tokiju, baš kako su zajedno činili i godinama unazad.

Takva podrška je konstanta i posebno u okolnostima pandemije, zbog koje su Olimpijske igre pomerene na ovu godinu, što je napravilo brojne izazove i poteškoće za naše olimpijce. Program treninga, priprema, takmičenja i brojnih drugih detalja na putu ka Tokiju je, samim tim, znatno otežan. Zaječarsko pivo je tu, da brojnim projektima koji su u toku, i koji slede, ponovo pokaže da je uz najbolje ne samo kada pobeđuju, već kada je teško, i kada im je neophodan oslonac na putu ka vrhu.

Saradnja Olimpijskog komiteta Srbije i Zaječarskog piva prevazilazi okvire poslovne saradnje i mnogo je više od toga. Zajednički cilj je da se društveno odgovornim kampanjama poboljšaju uslovi za trening i takmičenja srpskih sportista.

Pred OI u Riju 2016. godine Zaječarsko pivo je kroz akciju „Od Zaječara do Rija cela zemlja navija“ doniralo 4.266.000 dinara za klubove čiji su sportisti pokazali najbolje rezultate u Srbiji. Ova akcija organizovana je uz pomoć građana Srbije, jer je 1 dinar od svake prodate limenke ograničene serije Zaječarskog piva doniran u okviru ove akcije.

Opremu su tada dobili tekvondo klub „Galeb” iz Beograda, atletski klub „Vojvodina” iz Novog Sada i rvački klub „Spartak” iz Subotice. Ovaj rvački klub sa severa Srbije koji je iznedrio mnoge šampione, a među njima i olimpijskog prvaka, Davora Štefaneka, donirana sredstva je uložio u nabavku modernih strunjača, što je podiglo uslove rada u ovom trofejnom klubu.

Tekvondo klub „Galeb“ je tada dobio nove strunjače i oklope za tekvondiste, a prvi čovek ovog kluba i kreator najvećih uspeha srpskog tekvondoa, Dragan Jović, napominje koliko je u tom momentu bila bitna podrška OKS i Zaječarskog piva.

Donacija koju smo primili u opremi nakon akcije „Od Zaječara do Rija cela zemlja navija“ bila je izuzetno važna za naš klub, kako bi svi sportisti, i olimpijski kandidati imali što bolje uslove za rad. Ovo je bilo ulaganje u trenutan rad, ali i u buduće generacije koje će stasavati u našoj sali, a koje će, nadamo se, doneti još mnogo radosti celoj Srbiji – istakao je Jović.

Atletski klub „Vojvodina“ iz Novog Sada tada je odlučio da donaciju usmeri na poboljšanje uslova u teretani i modernizaciju uslova rada u tom objektu.

- Naš atletski klub je u tom momentu imao odlične uslove, ali je u teretani postojalo dosta prostora za poboljšanje i obnavljanje dotrajalih sprava. Donacija je definitvno došla u pravom trenutku i kompletna akcija se pokazala kao veliki uspeh, ali i podstrek za sve nas u AK „Vojvodina“ kako bismo postizali što bolje rezultate – rekao je Goran Obradović, trener naše trofejne atletičarke Ivane Španović.

Nakon toga Zaječarsko pivo u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije doniralo je milion dinara najuspešnijem streljačkom klubu u jugoistočnoj Srbiji „Niš 1881“, koji postoji već 135 godina. Ovaj klub je iznedrio 18 reprezentativaca u streljaštvu i 159 prvaka države u raznim disciplinama, među kojima su najpoznatiji reprezentativci Lidija Mihajlović i Andrija Milovanović.

Streljački klub „Niš 1881“ donirana sredstva uložio je u nabavku elekronskih meta, što je takođe bio sjajan korak u poboljšanju uslova za sve niške strelce, kao i za nove generacije strelaca koje će stasavati uz ovaj klub.

Olimpijski komitet Srbije je bio upoznat sa stanjem u našem klubu, koji je iznedrio i mnoge olimpijce. Nabavkom elektronskih meta rad sa strelcima smo popeli na mnogo viši nivo, i od srca smo zahvalni Olimpijskom komitetu Srbije i Zaječarskom što su nam dali priliku da i u budućnosti stvaramo šampione – rekla je Lidija Mihajlović iz SK „Niš 1881“.

Iz Zaječarskog piva su poručili da će im biti zadovoljstvo da zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije nastave da šire duh olimpizma u našoj zemlji.

- Čast je biti deo olimpijske porodice. Drago nam je da smo doprineli boljim uslovima i rezultatima naših sportista, i zbog toga smo uvereni da će nastaviti da idu ka novim, velikim olimpijskim pobedama. Zaječarsko pivo, kao partner Olimpijskog komiteta Srbije, će i u budućnosti da pruža podršku i da osnažuje napore svih u stvaranju novih šampiona i u poboljšanju uslova za treninge i takmičenja u klubovima širom Srbije - rekla je Neda Đokić, direktorka marketinga HEINEKEN Srbija.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još