ANA BRNABIĆ OTKRIVA: Krizni štab 1. avgusta daje preporuku o trećoj dozi vakcine protiv koronavirusa

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će Krizni štab 1. avgusta dati preporuku građanima o trećoj dozi vakcine protiv virusa korona.

Brnabić je na TV Prva kazala da će Nacionalno telo za vakcinaciju do 23. jula dati svoje mišljenje o trećoj dozi Kriznom štabu, nakon čega će Krizni štab dati preporuku građanima.

Prema njenim rečima, Nacionalno telo za vakcinaciju trenutno radi studije i to na osnovu studija proizvođača, iskustava drugih zemalja, ali i iskustva stečenog u našoj zemlji.

Kada je reč o vakcinaciji, premijerka kaže da je u ovom trenutku vakcinisano 48,6 odsto punoletnih građana i ocenjuje da imunizacija u našoj zemlji ide teško i polako.

Navela je da su se Loznica i Kraljevo priključile lokalnim samoupravama gde je više od 50 odsto vakcinisanih, kao i da ima još devet lokalnih samouprava koje su blizu da pređu taj prag.

- Ali, treba nam više i moramo više da radimo, pre svega sa omladinom - ističe premijerka, navodeći da su juče studenti iz Sarajeva organizovano došli u Srbiju da se vakcinišu i da naši studenti mogućnost za vakcinaciju ne koriste dovoljno.

- Plašim se sledećeg talasa - navodi Brnabić i ukazuje da je velika razlika između sredina gde je veći broj vakcinisanih, jer tamo zdravstveni sistemi nisu pod pritiskom koronavirusa i ljudi se ne leče u bolnicama.

Izvor: Blic.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još