BIO JE VELIKI ČOVEK I GLUMAC: Poznati se opraštaju od Laneta Gutovića

Poznate ličnosti počele su da se opraštaju od Milana Laneta Gutovića na društvenim mrežama, a neke od njih su dale i izjavu o smrti glumačke legende.

- Ne znam šta da kažem, jako sam tužan danas. Duboko sam verovao da će pobediti bolest i vratiti se tamo gde pripada. Još mnogo toga je mogao da uradi, jako je tužno sada - rekao je glumac Milan Vasić.

- Sada kada vraćam film shvatam da sam ja njega poznavala od svoje 10 godine. Igrao je i u "Berlin kaputu" po scenariju mog tate. On je bio veliki čovek i veliki glumac. Smatram da sam imala sreće što sam ga poznavala, radila i družila se sa njim. Ovo je veliki gubitak za sve nas, mnogo sam tužna. Mislila sam da je Lane neko ko može sve da prebrodi, pa sam se nadala da će i tu opaku bolest pobediti - rekla je Milica Milša.

- Plačem od kad sam čula. Ne mogu da verujem. Kako će naše glumište bez Laneta, ovo je velika tuga. Bila sam na snimanju pre nedelju dana kada nas je sve zatekla lažna izjava o njegovoj smrti, nadala sam se da će to tako da prodaje. U soku sam, i dalje ne mogu da se smirim - kazala je Eva Ras.

- Jako mi je zao. Igrali smo zajedno i u pozoristu u jednoj predstavi i u seriji "Bela lađa" i zaista je bilo posebno zadovoljstvo igrati sa jednim takvim velikim profesionalcem i umetnikom kakav je bio Lane - kaže Iva Štrljić koja je delila scenu sa legendom.

- Preselio se u carstvo nebesko moj drug, moj prijatelj, Lane Gutović, glumac i čovek kojeg sam obožavao - napisao je na Instagramu fudbaler Dule Savić.

- Jako tužna vest. Duša me boli za divnim i neobičnim glumcem. Njegova posebnost nije bila samo u glumačkom izrazu i plemenitoj ironiji koju je mrtav ozbiljan mogao da izgovori i sve nas od srca nasmeje, nego u celokupnoj njegovoj ličnosti koju ovo licemerno vreme nije moglo da zavede - piše Branislav Lečić na svom Instagram profilu.

- Otišao je Milan Lane Gutović. Bio je veliki glumac i pamtiću ga mnogo više po recimo "Kabareu Milana Gutovića" nego po "Šojiću" koji mu je obeležio karijeru. Daleko je on bio i bolji glumac i duhovitiji čovek nego što to uloga "Šojića" dočarava. Neka mu je večna slava - napisao je Aleksandar Šapić.

Izvor: Kurir.rs
Foto: NOVA S - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još