NAPETA SITUACIJA U BATAJNICI: Bolnica se popunjava, najviše mladih nevakcinisanih pacijenata

- U bolnici u Batajnici prema poslednjim podacima leče se 352 pacijenta, od kojih je 47 na intenzivnoj nezi, a 22 su na respiratoru - izjavila je direktorka te ustanove Tatjana Adžić Vukičević.

Kako je navela, reč je uglavnom o mladim nevakcinisanim osobama, najviše muškog pola, između 20 i 30 godina, slede oni između 40 i 50, a na kraju oni između 30 i 40.

Situacija je, prema njenim rečima, toliko napeta da je otvorena zgrada C jer je zgrada B skoro popunjena, osim u jedinicama intenzivne nege.

Adžić Vukičević ističe da su kliničke slike veoma teške i da svaki drugi ili treći primljeni pacijent zahteva momentalnu primenu kiseonika, prenosi Tanjug.

- Ljudi su iznureni, bore se za vazduh, imaju temperaturu. Nikada do sada, ni u jednom talasu, nismo imali ovako nešto. Više od 20 odsto pacijenata momentalno po prijemu zahteva intenzivnu negu - upozorava ona.

Dodaje da u Batajnicu dnevno u proseku stigne 40 pacijenata i ukazuje na to da više od 90 odsto hospitalizovanih nije vakcinisano.

- Da smo nastavili da se vakcinišemo tempom kojim smo počeli, do ovako teške situacije sigurno ne bi došlo - smatra Adžić Vukičević.

Izvor: Politika.rs/Tanjug
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još