SUMANUTO JE DA UGROŽAVAMO ŽIVOTE NAŠIH NAJMLAĐIH UKUĆANA GURAJUĆI IH U ĐAČKE KLUPE: Unuka Radoša Bajića zaražena koronom, glumac uputio javno pitanje

Glumac i reditelj Radoš Bajić uspešno se oporavio od koronavirusa, a sada se oglasio na svom Instagram profilu, jer se još jedan član njegove porodice bori s ovom bolešću.

Naime, on je otkrio da se njegova unuka koja ide u osmi razred zarazila koronom, te prokomentarisao nagli rast broja zaraženih uz pitanje šta se desilo sa epidemijom kovida i zašto deca moraju da idu u škole ako se situacija znatno pogoršala.

- Moja unuka koja je đak osmog razreda od juče pozitivna na Koronu. Kao i stotine i stotine naše dece - ništa nije kriva. Nije išla na splavove i u kafiće, ni na masovne svečane filmske premijere, ni na koncerte silikonskih estradnih zvezdi, ni u dupke pune sportske hale, ni na jedno rođendansko slavlje svojih drugarica… Išla je samo u školu i povremeno šetala svog Lokija po kraju u kojem živimo… I sve to - sa maskom na licu - započeo je Bajić.

- Divim se herojima u srpskom zdravstvu koji se lavovski bore sa Kovidom, cenim ogromne napore države koja je obezbedila vakcine, znam da ni život, ni rad ni ekonomija nemogu da stanu, ali moram javno da se zapitam: Hoće li neko ovom narodu da objasni šta se desilo sa epidemijom kovida i sa zdravljem populacije? Da li moramo toliko sumanuto i nerazumno da ugrožavamo živote naših najmađih i čitavih porodica kojima nevini dečaci i devojčice sa đačkim rancima na leđima - u kuće donose koronu? Kako je moguće da su septembra 2020. nakon samo 300 zaraženih u celoj zemlji zatvorene sve škole ispred kojih je patrolirala policija - da bi danas sa preko 7.000 inficiranih dnevno fingirali normalnost, da bi kulirali i nabijali decu u razrede sa preko 30 učenika? Otkud tolika začuđujuća nonšalancija? Da li se seća gospođa Kisić šta je pričala pre godinu dana? Šta to zna uvaženi dr Kon što mi ne treba da znamo? Koji je to model? Švedski, turski, tunguzijski...? Pitam javno gospodina Kona i ekipu u Kriznom štabu koju je pandemija proslavila i stavila u medijski ram sa najvećim zvezdama naše javne i medijske scene - šta se događa? Otkud tako drastična promena u vođenju mera za sprečavanje pandemije? Možemo li makar da sačuvamo najmlađe koji su budućnost naroda, koji svake godine u demografskom ponoru ostaje bez jednog Aleksinca i preko 30.000 stanovnika? - završava glumac.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: eduTV-Prinstscreen/Youtube

Pogledajte još