DUGA LISTA ČEKANJA ZA SKUPOCENU IGRAČKU: Plišani medvedi sa likom Angele Merkel rasprodati za samo nekoliko dana (VIDEO)

Ograničena serija prigodnih plišanih medveda posvećenih obeležavanju kraja ere Angele Merkel na mestu kancelara Nemačke, rasprodata je i pre nego što je ona napustila svoju funkciju.

Plišani medvedi ručne izrade imaju ruke postavljene u položaju "Merkel romba" - lagano prekrštenih prstiju i palčevima oslonjenim jedan na drugi - položaju koji je postao simbol kancelarkinog mirnog vođstva.

- Kupcima se dopada, ova serija je već rasprodata. Imamo veoma dugu listu čekanja jer smo prvu seriju od 500 komada prodali za samo nekoliko dana - naglašava Martin Herman, generalni direktor porodičnog preduzeća "Herman špilfaren" koje postoji još od 1920. godine.

Sa cenom od 180 evra, igračke nisu uopšte jeftine, ali Herman napominje da u tu cenu ulaze sati predanog rada koji su uloženi u izradu medveda koji ima frizuru kao Merkelova i obučen je u uobičajenu kombinaciju – pantalone i sako.

- Medvedi se u potpunosti izrađuju ovde i potrebno je oko četiri sata rada po primerku - objašnjava Herman iz pogona u Koburgu, na severu Bavarske.

Inače, kako je najavljeno, šesnaesti proizvedeni medvedić će biti poklonjen kancelarki.

Angela Merkel koja se na mestu kancelara nalazi od 2005. godine, nije tražila reizbor na nacionalnim izborima i nameravA da se povuče kada nova vlada stupi na dužnost. Međutim, to bi moglo da potraje nedeljama, možda i mesecima, jer osetljivi pregovori o koaliciji tek počinju.

Ista fabrika je ranije proizvela i medveda koji podseća na bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu, bivšeg nemačkog kancelara Helmuta Šmita i britansku kraljicu Elizabetu Drugu.

Izvor: RTS
Foto: Reuters - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još