PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ PORUČUJE: Za sada neće biti uvođenja kovid propusnica na 24 sata

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Kragujevcu da je vakcinacija protiv koronavirusa odgovor na pandemiju i da "tu imamo, polako, rast - prešli smo 55 odsto vakcinisanih i to je ono što je najvažnije".

Brnabić je rekla da za sada neće biti produženja važenja kovid propusnica na 24 sata.

Ona je na pitanje da li će mere protiv epidemije biti pooštrene rekla da "za sada treba u potpunosti da implementiramo ovu meru koju imamo i da sve to zaživi".

- Pritom, mi idemo opet i sa striktnim inspekcijama za ostale mere, za maske na zatvorenom i otvorenom, tamo gde je nemoguće držati distancu - rekla je Brnabićeva i najavila da će sledeće nedelje biti održan sastanak Kriznog štaba za suzbijanje epidemije protiv koronavirusa, javlja Beta.

Na pitanje da li će đaci preći na onlajn nastavu, Branabić je kazala da Institut "Batut" drži sastanke sa medicinskim delom Kriznog štaba i sa Ministarstvom prosvete o tome šta bi bile dalje preporuke za školu.

- Oni će u četvrtak imati još jedan sastanak i onda će Kriznom štabu dati neku svoju preporuku. Očekujem da vidim preporuku. Ono što je meni izuzetno važno i što mislim da ne treba da se menja, a to je svakako da deca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastave da idu u školu - izjavila je Ana Brnabić.

Premijerka je dodala da će se razgovarati i sa sindikatima "da se čuje i njihovo mišljenje", kao i da će se razmatrati mogućnost "da se malo pomeri (školski) raspust".

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još