HIDROKOLOIDNI FLASTERI: Sve što bi trebalo da znate i čemu služe?

Svako ko je u jednom trenutku života imao problema sa bubuljicama, zna koliko je naporna i dugotrajna ta bitka. Naročito je frustrirajuće kada nam iskoči bubuljica na licu dan pred neki važan događaj.

Mnogo je predloga kako se bubuljice možemo rešiti preko noći (aspirin, soda bikarbona, pasta za zube, kreme, serumi...), a najnoviji među njima jeste i hidrokoloidni flaster.

Hidrokoloidni flasteri – čemu služe?

Ova tehnologija definitivno nije najnoviji izum, ali je od nedavno postala posebno popularna na društvenim mrežama. U pitanju je tretman protiv akni i bubuljica koji je nastao na korejskom tržištu.

Umesto ceđenja bubiljice i potencijalnog oštećenja kože i pogoršanja stanja, na akne i bubuljice stavlja se tanak, nevidljivi flaster. Ova "nalepnica" ne isušuje kožu oko bubuljice, ali sadrži aktivne sastojke u obliku gela, koji leče problematičnu upalu.

Pored toga, sprečavaju produbljivanje upalnog procesa i eventualnu infekciju. Cilj ovih flastera je da iz dubljih delova kože izbace nečistoće i masnoće, koje su glavni krivici za nastanak akni. Stručnjaci savetuju i da se obični flasteri koriste kao sredstvo protiv bubuljica, ali obavezno uz sredstva koja sadrže salicilnu kiselinu ili benzoil peroksid.

Kako se koriste hidrokoloidni flasteri?

Dermatolozi savetuju da flaster nanesete na problematično mesto preko noći. Neki pojedinci stavljaju flaster i preko dana, pa preko njega nanose puder. To se ne preporučuje.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još