SUDE JOJ ZA POKUŠAJ UBISTVA: Tajlanđanka isekla molerima uže dok su visili na 26. spratu

Stanovnica jedne višespratnice na Tajlandu presekla je potporne konopce kojima su bila pričvršćena dva molera, očigledno ljuta što joj nije najavljeno da će raditi, i ostavila ih da vise dok ih jedan bračni par sa 26. sprata nije spasao, saopštila je policija.

Žena koja je presekla potporne konopce nesrećnim molerima biće optužena za pokušaj ubistva i uništavanje imovine, saopštili su zvaničnici tajlandske policije, kako prenosi AP.

U saopštenju se ne navodi šta je bio motiv osumnjičene da preseče konopac, ali su tajlandski mediji javili da je očigledno bila frustrirana kada su se radnici pojavili ispred prozora njene sobe, a nije bila obaveštena da će izvoditi radove.

Video-snimak podeljen na društvenim mrežama pokazuje kako dva radnika mole stanare na 26. spratu da otvore prozor i puste ih unutra.

Jedan od molera, državljanin Mjanmara po imenu Song, rekao je tajlandskim medijima da su se on i njegova dva prijatelja spuštali sa 32. sprata zbog sanacije pukotine na zgradi.

Kada je stigao do 30. sprata, osetio je da je konopac teži i kada je pogledao dole video je da neko na 21. spratu otvara prozor i seče mu konopac.

Pokušao je da zatraži pomoć iz drugih stanova, ali nikog nije bio unutra, dok je treći kolega nastavio da ih pridržava sa vrha zgrade.

Stanarka koja ih je spasla, Praphaivan Setsing, rekla je da je njen suprug, Britanac, primetio radnika koji je pokušavao nekog da dozove u pomoć i pozvao ju je da razgovara sa njima.

Uprava zgrade uputila je molere da prijave incident policiji, a 34-godišnja žena je prvo negirala da je odgovorna, ali je policija poslala presečeni konopac na DNK analizu, prenose mediji.

U sredu su se žena i njen advokat pojavili u policijskoj stanici.

Nakon što joj je policija pokazala snimke sigurnosnih kamera i forenzičke dokaze, priznala je, ali je negirala bilo kakvu nameru da ubije radnike.

Osumnjičena je privremeno puštena i policija će podneti krivičnu prijavu sudu u roku od 15 dana, a ona bi mogla da se suoči sa zatvorskom kaznom do 20 godina ako bude proglašena krivom za pokušaj ubistva.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još